Financieringsaanvraag
Financieringsaanvraag

Verbouwing financieren met overwaarde

Snel duidelijkheid

Korte doorlooptijden

Persoonlijke aanpak

Architecture Financiering General

OIMIO.nl adviseert bij een verbouwing financieren met overwaarde

De waarde van onroerend goed stijgt de laatste jaren aanzienlijk, waarbij koopwoningen als warme broodjes over de toonbank gaan. Dit houdt in dat er verscheidene kansen liggen voor degenen die over onroerend goed beschikken. Zo kunt u met de overwaarde geld creëren om uw bedrijf te laten groeien. Bent u benieuwd hoe u een verbouwing kunt financieren met overwaarde? OIMIO.nl beschikt over een team van ervaren en gedreven experts op het gebied van zakelijk vastgoed financieren, zoals een winkelpand financieren of een beleggingspand financieren. Dagelijks zijn wij actief om de beste financieringsvorm voor onze opdrachtgevers te onderzoeken. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of doe direct een financieringsaanvraag via de website.

Wat houdt de overwaarde van commercieel vastgoed in?

We spreken van een overwaarde als de netto verkoopopbrengst van uw commercieel vastgoed een hoger bedrag is dan de resterende schuld van de hypotheek. De overwaarde is dus het bedrag van de vrije verkoopwaarde van het vastgoed minus de overgebleven hypotheekschuld en verkoopkosten.

Verschillende soorten overwaardes van vastgoed om te verzilveren

Om een verbouwing te financieren met overwaarde, kunt u twee soorten toepassen; de overwaarde van uw eigen privé koopwoning en de overwaarde van uw beleggingspand. Met beide soorten overwaardes kunt u een nieuw bedrijfspand financieren of de kosten van een verbouwing betalen.

Verbouwing financieren met overwaarde voor hogere woningwaarde

Een verbouwing financieren met overwaarde biedt talrijke voordelen. Zo levert een goede investering een waardestijging van uw vastgoed op. Met name maatregelen om uw onroerend goed te verduurzamen zorgen voor een hogere waarde. Door bijvoorbeeld HR++ glas te laten plaatsen of muren te isoleren, verbetert uw energielabel. Daarnaast kunt u bij voldoende punten uw onroerend goed tegen een hogere huurprijs aanbieden. Doordat uw onroerend goed stijgt in waarde, kunt u bovendien naar alle waarschijnlijkheid meer lenen als u uw pand opnieuw gaat financieren. De kredietverstrekker onderzoek namelijk de marktwaarde in de verhuurde staat van het onroerend goed. Het verduurzamen van onroerend goed is dan ook niet alleen goed voor de ecologische en menselijke gezondheid, maar zorgt ook voor een stijging van uw vermogen.

Investeren in commercieel vastgoed voor optimaal rendement

Door zakelijk vastgoed te financieren behaalt u het maximale uit uw vermogen. In plaats van uw geld zonder voordelen op de bank te plaatsen of te maken te krijgen met de wispelturigheid van de aandelenmarkt, zorgt u met beleggen in commercieel vastgoed ervoor dat u kunt profiteren van een maximaal rendement met een overzienbaar risico. Qua rendement levert een investering in commercieel vastgoed niet alleen huuropbrengsten op. Ook is er een goede kans dat het zakelijk vastgoed na verloop van tijd in waarde stijgt. Met deze extra overwaarde kunt u vervolgens nieuwe objecten aankopen. Met uw spaargeld op een spaarrekening wordt u niet gecompenseerd voor een hoge inflatie. Met beleggen in een zakelijk pand is deze mogelijkheid er wel. Dit heeft ermee te maken dat de huuropbrengsten in principe een compensatie kennen voor inflatie, waardoor uw risico's van een hoge inflatie gecompenseerd kunnen worden. Dit wordt ook wel de inflatiehedge genoemd. Beleggen in aandelen heeft als nadeel dat u geen controle heeft op uw bezittingen. Bovendien ontvangt u van deze beleggingen geen inkomsten indien er geen dividend wordt uitgekeerd. Met een beleggingspand krijgt u wél iedere maand nieuwe inkomsten bestaande uit de netto huuropbrengsten. Niet voor niets is het investeren in commercieel vastgoed enorm aan populariteit toegenomen. OIMIO.nl ondersteunt u graag bij de mogelijkheden om zoveel mogelijk rendement uit uw vastgoed beleggingen te halen.

Waardebepalende factoren bij de taxatie van onroerend goed

De taxateur onderzoekt voor de waarde van het onroerend goed een aantal factoren. Zo speelt de locatie en ligging van het pand een belangrijke rol. Een populaire wijk die in opkomst is, kan voor een flinke waardevermeerdering zorgen van het onroerend goed. De taxateur let hierbij ook op de parkeergelegenheid en bereikbaarheid van het commercieel vastgoed. Verder spelen de grootte, de inrichting van het terrein en de staat van onderhoud van het pand een rol. Is het pand van een goede bouwkundige en installatietechnische kwaliteit, of wordt deze beter na de verbouwing? Verder kijkt de taxateur of het pand wel of niet verhuurd is. Na afloop van het onderzoek maakt de taxateur een taxatierapport op. Het kan lonen om bij verschillende taxateurs een offerte op te vragen voor een taxatierapport, aangezien zij uiteenlopende tarieven rekenen. De taxatiekosten zijn overigens in de regel fiscaal aftrekbaar.

Energiebesparende verbouwing financieren met overwaarde

Wilt u de verbouwing financieren met overwaarde om energiebesparende maatregelen te nemen? OIMIO ondersteunt u bij het investeren in commercieel vastgoed voor allerlei soorten verbouwingen, waaronder energiebesparende maatregelen. Dit bedrag kunt u toepassen voor het verduurzamen van het vastgoed, bijvoorbeeld met dakisolatie of zonnepanelen. Bovendien zijn er allerlei speciale subsidies, leningen en regelingen bij energiebesparende verbouwingen mogelijk. Soms gaat het om een regeling van de overheid, dan weer om een subsidie van de gemeente. Ook biedt de fiscus belastingvoordelen bij het plaatsen van energiebesparende maatregelen, zoals de teruggave van de BTW bij zonnepanelen of een zonneboiler. Onze experts adviseren u graag over de vele mogelijkheden bij de financiering van een energiebesparende verbouwing al dan niet met overwaarde om de waarde van uw beleggingspand te verhogen.

Doe vrijblijvend een financieringsaanvraag voor een verbouwing met de overwaarde

Vraagt u zich af hoeveel overwaarde u voor de verbouwing van uw pand ter beschikking heeft? OIMIO.nl zoekt graag voor u uit wat de beste financiering van de verbouwing met de overwaarde is, tegen een lage rente en gunstige voorwaarden. Wij beschikken over een brede expertise op het financieren van bedrijfspanden, van een hypotheek op een hotel tot logistiek vastgoed financieren. Dankzij onze korte doorlooptijden weet u snel waar u aan toe bent. Bovendien zijn onze relatiemanagers altijd bereikbaar om u van advies te voorzien. Doe direct een financieringsaanvraag voor een verbouwing met overwaarde via onze website.

 

 

Een initiatief van NIBC Bank

© Oimio 2023