Financieringsaanvraag
Financieringsaanvraag

Privé investeerders vastgoed

Snel duidelijkheid

Korte doorlooptijden

Persoonlijke aanpak

Architecture Financiering General

Privé investeerders vastgoed

Privé investeerders in vastgoed: wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer u krediet zoekt voor het financieren van een commercieel vastgoedproject, zijn banken voor velen de eerste optie. Naast de grote banken zijn relatief nieuwe spelers op de markt als OIMIO een uitstekende keuze. Als dochteronderneming van NIBC Bank weten wij met innovatieve technieken en een slimme strategie betrouwbaar krediet tegen een aantrekkelijk tarief aan te bieden. Er zijn daarnaast nog meer mogelijkheden om aan geld voor een bepaald vastgoedproject te komen, bijvoorbeeld door crowdfunding of via privé investeerders in vastgoed. Wat houdt dit echter precies in, wat zijn de voor- en nadelen en waar moet u rekening mee houden? De experts van OIMIO adviseren u graag over private investeerders in zakelijk vastgoed. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over onder meer financieren in bedrijfsvastgoed, financieren in beleggingsvastgoed of financieren in residentieel vastgoed via onze website.

Wat houden privé investeerders in vastgoed precies in?

Wanneer u op zoek bent naar een kredietverstrekker voor uw commercieel vastgoed project is de bank in sommige gevallen niet de ideale keuze. Zo kunt u bepaalde zekerheden op het moment van aanvraag nog niet garanderen. U kunt in die situatie op zoek gaan naar een privé investeerder in het vastgoed. Een private of privé investeerder in vastgoed is een persoon die een gedeelte van zijn of haar persoonlijke vermogen investeert in uw project. Hier staat tegenover dat de privé investeerder aandelen krijgt in het project. Dit zorgt er ook voor dat de privé investeerder zeggenschap krijgt over het proces. Veelal kiest de privé investeerder in het vastgoed ervoor om de aandelen na een bepaalde termijn te verhandelen, waardoor hij of zij hoopt op een zeker rendement.

Wat zijn de voordelen van privé investeerders in vastgoed?

Wanneer u private investeerders aantrekt om uw vastgoedproject mee te financieren, brengt dit verschillende voordelen met zich mee. Zo is de deal relatief snel rond en zijn private investeerders vrij gauw bereid om te investeren in het kapitaal. Bovendien hoeft u over het algemeen geen rente te voldoen, wat voordelig is voor de cash flow binnen uw vastgoedproject. Verder beschikken privé investeerders in vastgoed vaak over de nodige kennis en expertise, waardoor zij uw vastgoedproject naar een hoger plan kunnen tillen.

Wat zijn de nadelen van privé investeerders in vastgoed?

Door de inbreng van kapitaal in ruil voor aandelen, verkrijgen de private investeerders zeggenschap over het commercieel vastgoed project. Wanneer u belangrijke beslissingen moet maken over het vastgoed, dient u daarom in sommige gevallen op het antwoord van de privé investeerder te wachten. Dit kan er zelfs toe leiden dat er beslissingen gemaakt worden waar u het niet mee eens bent, of uiteindelijk tot overnames. Daarom is het van belang dat u duidelijke afspraken maakt met de privé investeerder in het vastgoed. Deze afspraken legt u juridisch vast, zodat voor eenieder transparant is hoe de verhoudingen liggen.

Waar vind ik privé investeerders in vastgoed?

Met name voor startende ondernemers is het dikwijls lastig om de eerste stappen te zetten naar de beste privé investeerders in vastgoed. Er zijn echter verschillende methodes om een goede private investeerder voor uw project te vinden:

  • Familie, vrienden of bekenden

    Een veel toegepaste vorm voor het vinden van privé investeerders is door geld te lenen bij familie of vrienden. Startende ondernemers vragen of hun netwerk hen wil ondersteunen bij het nieuwe project. Het risico bij lenen van bekenden is dat de relatie op het spel staat. Zorg er daarom voor dat u afspraken helder vastlegt, zodat er geen ruzies kunnen ontstaan.

 

  • Crowdfunding

    Bij crowdfunding kiest een grote groep privé investeerders in vastgoed ervoor om in uw vastgoedplan te investeren. Op diverse crowdfunding marktplaatsen kunt u uw plannen tentoonspreiden en bespreken met zowel kleinere als grotere private investeerders. U bepaalt bij crowdfunding zelf welk bedrag u voor ogen heeft, hoe u het geld voor uw doelen inzet, wat de daarbij behorende rente is en hoe lang de looptijd zal zijn. U ontdekt door de populariteit van de crowdfunding bovendien direct of uw achterban geïnteresseerd is in het project. Houd er daarbij wel rekening mee dat crowdfunding websites kosten berekenen voor zowel de bemiddeling als de administratie. Vaak gaat het om een percentage van de leensom.

 

  • Brancheorganisaties en ondernemingsverenigingen

    Binnen uw sector kunnen diverse private investeerders geïnteresseerd zijn in uw vastgoedproject. Neem hiervoor een kijkje bij BAN Nederland of de NVP, of kies voor een specifieke organisatie die binnen uw sector werkzaam is. Daarnaast vindt u investeerders zowel on- als offline bij businessclubs of ondernemersverenigingen.

In contact met privé investeerders voor vastgoed via OIMIO

Banken als OIMIO hanteren bepaalde voorwaarden voor het verstrekken van krediet. Dat wil echter niet zeggen dat OIMIO u niet verder kan helpen wanneer u niet in het juiste onderpand of garantie kunt voorzien. Dankzij onze uitgebreide ervaring en netwerk kunnen wij u wellicht in contact brengen met de juiste investeerder die u verder helpt. Neem daarom contact met ons op om de mogelijkheden voor uw vastgoedproject te onderzoeken.

Een initiatief van NIBC Bank

© Oimio 2023