Financieringsaanvraag
Financieringsaanvraag

Vastgoedtrends

Blog

Het vastgoedlandschap blijft evolueren, en het verkennen van belangrijke trends kan u helpen betere investeringsbeslissingen te nemen.

Flexibel werken is here to stay. Uw commercieel vastgoed ook?

Het vastgoedlandschap blijft evolueren, en het verkennen van belangrijke trends kan u helpen betere investeringsbeslissingen te nemen. Bent u op zoek naar vastgoedfinanciering om uw portfolio uit te breiden met flexibele kantoorruimtes of om de herinrichting van commerciële ruimtes mogelijk te maken? Wij staan klaar om met u te sparren!

 • Overweeg uw vastgoedportefeuille aan te passen om rekening te houden met de veranderende behoeften van huurders. Denk aan het integreren van flexibele kantoorruimtes of co-working omgevingen om te voldoen aan de vraag naar hybride werkoplossingen.
 • Traditionele kantoren en andere commerciële vastgoedcategorieën kunnen te maken krijgen met toenemende leegstand door de verschuiving naar meer online werken. Zoek naar alternatieve bestemmingen voor deze ruimtes, wellicht is transformeren naar wonen een mogelijkheid?
 • De technologische infrastructuur van commerciële ruimtes wordt cruciaal voor huurders. Investeer in technologieën die de werkervaring verbeteren, zoals geavanceerde connectiviteit en slimme gebouwoplossingen, zoals slimme verlichting en HVAC-systemen. Dit verhoogt niet alleen het comfort voor huurders, maar verlaagt ook de operationele kosten en bevordert duurzaamheid.
 • Het herontwerpen van commerciële ruimtes biedt kansen voor duurzaamheid. Overweeg investeringen in groene en energiezuinige technologie om de aantrekkelijkheid van uw vastgoed te vergroten.

Door nauw samen te werken met huurders kunt u hun behoeften beter begrijpen en oplossingen bieden die passen bij de nieuwe manier van werken.

Je kosten verlagen en huurders aantrekken? Investeer in de verduurzaming van je vastgoed!

Door te investeren in duurzaamheid en groene initiatieven kunt u uw vastgoedbeleggingen op alle fronten aantrekkelijker maken.  Niet alleen verlagen uw operationele kosten, huurders vinden duurzaamheid steeds belangrijker en worden steeds milieubewuster.

Duurzaamheid is niet zomaar een modewoord. Het wordt een cruciale factor in vastgoed. Bent u op zoek naar vastgoedfinanciering om uw portfolio te verduurzamen? We staan klaar om met u te sparren!

 • Investeer in energiezuinige upgrades voor uw vastgoedportfolio. Dit kan variëren van het installeren van LED-verlichting en hoogwaardige isolatie tot het gebruik van energiezuinige HVAC-systemen. Deze upgrades verminderen niet alleen de operationele kosten, maar verminderen ook de ecologische voetafdruk van uw gebouwen.
 • Overweeg het gebruik van duurzame bouwmaterialen bij het bouwen of renoveren van vastgoed, zoals gerecycled materiaal, lokaal geproduceerde materialen en materialen met een lange levensduur.
 • Overweeg om uw vastgoed te certificeren volgens groene standaarden zoals LEED of BREEAM. Dit kan de waarde van uw vastgoed verhogen en aantrekkelijker maken voor huurders die waarde hechten aan duurzaamheid.
 • Onderzoek de mogelijkheid om hernieuwbare energiebronnen te integreren, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, om de energiebehoeften van uw vastgoed te dekken. Dit kan niet alleen kosten besparen, maar ook uw vastgoedportfolio verduurzamen.

Houd rekening met milieuregelgeving en -normen die van invloed kunnen zijn op uw vastgoedinvesteringen. Zorg ervoor dat uw eigendommen in overeenstemming zijn met de geldende voorschriften en dat u op de hoogte bent van toekomstige veranderingen in de wetgeving.

Hoe slim rentemanagement kan bijdragen aan meer financiële stabiliteit

Het beheren van renterisico's vereist een grondige analyse en planning, maar het kan u helpen om financiële stabiliteit te behouden, zelfs in onzekere economische tijden. OIMIO staat klaar om u als vertrouwde partner te ondersteunen bij het beheren van deze uitdagingen.

 • Overweeg leningen met een langere rentevaste periode. Dit kan u beschermen tegen plotselinge rentestijgingen, omdat uw rentetarief gedurende de gehele periode vast blijft.
 • Gebruik rentederivaten. Deze financiële instrumenten, zoals renteswaps, kunnen worden gebruikt om het renterisico te beheren. Ze kunnen helpen bij het stabiliseren van uw rentelasten, zelfs als de markttarieven fluctueren.
 • Diversifieer uw financieringsbronnen en verdeel uw financiering over verschillende leningen of financieringspartners. Dit kan uw blootstelling aan renteschommelingen verminderen.
 • Bescherm met rentecaps en -vloeren. Overweeg het gebruik van rentecaps om uw rentekosten te beperken als de rente stijgt, en rentevloeren om uw rentelasten te verlagen als de rente daalt.
 • Monitor economische indicatoren: Houd economische indicatoren, zoals inflatiecijfers en centrale bankaankondigingen, nauwlettend in de gaten. Deze kunnen aanwijzingen geven over de richting van de rentetarieven.
 • Professioneel advies: Raadpleeg financiële experts of adviseurs om een strategie te ontwikkelen die specifiek is afgestemd op uw situatie en doelstellingen.

Investeringsbeslissingen gedreven door technologie 🌐

Technologie is een drijvende kracht achter de besluitvorming in de vastgoedsector. Hoe kunt u deze trend in uw voordeel gebruiken?

 • Gegevens zijn de sleutel tot betere beslissingen. Maak gebruik van geavanceerde big data-analyses om inzicht te krijgen in marktpatronen, huurdersgedrag en investeringskansen.
 • Virtuele rondleidingen bieden potentiële kopers en huurders de mogelijkheid om onroerend goed te verkennen zonder fysiek aanwezig te zijn. Dit kan de verkoop- en verhuurprocessen versnellen. Maak een gave 360-graden video!
 • Automatiseer routinetaken zoals administratie en onderhoudsbeheer om de efficiëntie te verbeteren en kosten te verlagen met behulp van vastgoedbeheersoftware en/of geïmplementeerde IoT-apparaten die bijvoorbeeld de onderhoudsbehoeften van gebouwen monitoren.
 • Gebruik geïntegreerde communicatieplatforms en tools om naadloos te communiceren met huurders, investeerders en teamleden, waardoor transparantie en betrokkenheid toenemen.
 • Maak gebruik van lokaliseringsdiensten zoals GIS om de beste investeringslocaties te identificeren op basis van groeipotentieel en toegang tot voorzieningen.
OIMIO Vastgoedtrend

Een initiatief van NIBC Bank

© Oimio 2023