Financieringsaanvraag
Financieringsaanvraag

OIMIO meldt een succesvol eerste halfjaar van 2023 met ruim 10% groei van de kredietportefeuille

Nieuwsbericht

Ondanks de voortdurende uitdagende omstandigheden op de vastgoedmarkt, kijkt OIMIO terug op een succesvol eerste halfjaar van 2023. Met een solide groei van de portefeuille heeft OIMIO weer diverse nieuwe klanten mogen verwelkomen en haar positie als betrouwbare en ondernemende financieringspartner kunnen versterken.

De marktomstandigheden in de vastgoedmarkt zijn in korte tijd sterk veranderd, mede door een ongekend snelle stijging van de marktrente. Hierdoor is het aantal transacties fors gedaald en is de liquiditeit in de markt sterk afgenomen. Desondanks blijft OIMIO onverminderd gecommitteerd haar klanten bij te staan met passende financieringsoplossingen.

Jeroen Belt, Hoofd OIMIO:

“De vastgoedmarkt is kapitaalintensief en de snel gestegen marktrente heeft een directe impact op de vastgoedmarkt. Met OIMIO zijn we gecommitteerd om in het mid-sized marktsegment actief te zijn in alle fases van de cyclus. Des te meer zijn we verheugd dat onze portefeuille verder is gegroeid. Zo kunnen we onze rol als betrouwbare financieringspartner voor onze klanten blijven waarmaken.”

De kredietportefeuille van OIMIO is in H1 2023 gestegen van EUR 254 miljoen naar EUR 280 miljoen. Gedurende de afgelopen zes maanden heeft OIMIO succesvol samengewerkt met vooraanstaande klanten, waaronder MNK Partners, Amrath Hotels, Maastricht Investment, Investium Real Estate en Glosec.

Naast de uitbreiding van de kredietportefeuille, blijft OIMIO zich inzetten om klanten te ondersteunen bij hun vastgoeduitdagingen, ook op het gebied van de duurzaamheidstransitie. Zo is OIMIO actief op het gebied van transformatietrajecten en het financieren van de verduurzaming van bestaande portefeuilles.

Over OIMIO

OIMIO, een volle dochter van NIBC Bank, is gespecialiseerd in de financiering van commercieel vastgoed binnen Nederland met financieringsmogelijkheden in het mid-market segment tussen EUR 2,5 miljoen en EUR 15 miljoen.

Hero Placeholder

Een initiatief van NIBC Bank

© Oimio 2023