Financieringsaanvraag
Financieringsaanvraag

Netwerken binnen de vastgoedsector

Snel duidelijkheid

Korte doorlooptijden

Persoonlijke aanpak

Architecture Financiering General

Netwerken binnen de vastgoedsector

Binnen de vastgoedsector neemt netwerken een centrale plek in. Overeenkomsten voor de financiering van commercieel vastgoed die door middel van een netwerk zijn gesloten, vormen geen uitzondering op de regel. Hoe maakt u optimaal gebruik van uw netwerk binnen de vastgoedsector om te investeren in vastgoed? OIMIO geeft toelichting als professioneel vastgoedfinancierder. Ondanks dat wij een jonge speler binnen de vastgoedmarkt zijn, beschikken wij over experts met een jarenlange ervaring en uitgebreid netwerk in de vastgoedsector. Bovendien zijn wij een dochter van NIBC Bank. Meer weten over onze werkwijze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de website.

Wat houdt netwerken binnen de vastgoedsector in?

Professionals in de vastgoedbranche komen geregeld bij elkaar op onder meer congressen of netwerkborrels. Dit kunnen grote evenementen zijn, maar ook regionale conferenties. Zelfs samenwerkingen tijdens open huizen-dagen of op sociale media komen geregeld voor. Dit netwerk van betrokken vakprofessionals werkt samen om de kennis en expertise binnen het vakgebied te innoveren en vergroten. Bij deze ontmoetingen worden een aantal onderwerpen behandeld die met vastgoed te maken hebben. Zo kan het gaan over een nieuw bouwproject, de toegankelijkheid voor investeerders om beleggingspanden te financieren of de transformatie van een al bestaand pand naar een andere bestemming. Bij deze netwerkbijeenkomsten raakt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over vastgoedfinancieringen en kunt u nieuwe samenwerkingen met collega's aangaan die u voordeel opleveren. U ontdekt nieuwe kansen, vergroot uw kennis en bouwt waardevolle relaties op met andere professionals in de vastgoedsector.

De gemeenschappelijke doelstelling van een vastgoed netwerk

De professionals die samen bijeenkomen in een netwerk beschikken over een gemeenschappelijk doel. In de meeste gevallen draait het om het onderhouden en versterken van de onderlinge contacten tussen de leden die binnen het netwerk actief zijn. Op frequente basis organiseert het netwerk werkbezoeken en kijken de leden hoe de positie op de markt voor hen verbeterd kan worden. Niet alleen in de grote steden, maar ook in regio's op het platteland zijn professionals binnen de vastgoedsector met elkaar bezig om de vastgoedsector de aandacht te geven die het verdient.

Hoe maakt u gebruik van een netwerk in het vastgoed?

De meeste professionals binnen het vastgoed zijn aangesloten bij een netwerk in de vastgoedsector. Als u namelijk een bepaald vastgoedproject wilt aankopen of verkopen, is het lucratief om uw netwerk toe te passen. Zo kunnen andere professionals binnen het netwerk u in contact brengen met een eventuele koper of huurder. Heeft u interesse om in een bepaald vastgoed te investeren, dan helpt raadpleging van uw netwerk om meer informatie in te winnen. Zo heeft u al snel een andere investeerder gevonden die in het project wilt meefinancieren.

Groeien binnen een vastgoed netwerk

Als beginnend belegger in vastgoed kan iemand u introduceren bij een netwerk meeting. Ook kunt u zelf deelnemen aan een beurs of congres om vakgenoten tegen te komen. Bekijk op welk gebied u actief wilt zijn, voordat u een bepaald netwerk selecteert. Waar het ene netwerk zich met name richt op bedrijfsmatig vastgoed of de woningmarkt, draait het bij het andere netwerk om recreatief vastgoed. Wilt u een zo breed mogelijke vastgoedportefeuille? Dan kunt u uiteraard aan meerdere netwerken deelnemen. Vervolgens gaat het groeien in een vastgoed netwerk geleidelijk. Uiteraard kunt u experts inhuren als OIMIO om doelgericht en efficiënt te werk te gaan. Belangrijk is hierbij dat u uit uw comfort zone durft te stappen en met andere professionals in gesprek gaat om uw netwerk uit te breiden. Bij het netwerken met andere professionals draait het om wederzijds respect en vertrouwen. Het gemeenschappelijke doel bij onroerend goed is het (ver)kopen van commercieel vastgoed tegen zo gunstig mogelijke voorwaarden. Dit vraagt om samenwerking tussen investeerders, financierders, makelaars en notarissen.

Lid worden van een netwerk binnen de vastgoedsector

Misschien lijkt een bepaald netwerk in eerste instantie niet veel bijzonders. Door echter contacten te onderhouden met gelijkgestemden binnen uw vak, kunt u na verloop van tijd uw voordeel behalen uit de kennis en expertise van de andere professionals. Het hangt van het netwerk af of u dient te betalen om lid te worden van het netwerk. Soms kunt u actief zijn in het netwerk zonder kosten te voldoen. Bij andere netwerk bijeenkomsten is er bijvoorbeeld een zakelijke lunch of diner, waarbij bezoekers zelf kunnen bepalen of ze hieraan deelnemen. Geregeld komen de netwerken bij elkaar om zowel de recente als toekomstige innovaties in het vakgebied te bespreken. Bij deze gebeurtenissen bekijken de deelnemers hoe zij elkaar als partners binnen het netwerk kunnen ondersteunen om samen tot de beste resultaten te komen. De meeste netwerk congressen zijn zodanig ingericht dat er een aanzienlijke hoeveelheid tijd is om met andere vakprofessionals in een ongedwongen sfeer afspraken te maken. Meestal zijn er discussies met gastsprekers en panels, en voert u gesprekken tijdens de pauzes of bij de lunch en het diner. Heeft u geen behoefte meer om aan een bepaald netwerk deel te nemen? Dan staat het u uiteraard vrij om niet meer naar bijeenkomsten te gaan of u af te melden voor de mailinglist van nieuwsbrieven.

Internationaal netwerken in de vastgoed wereld

Een professioneel netwerk opbouwen binnen de vastgoedsector is niet aan landsgrenzen verbonden. Het netwerken met investeerders, project ontwikkelaars of lease maatschappijen gebeurt zowel nationaal als internationaal. U kunt hiermee uw voordeel doen door gebruik te maken van aantrekkelijke deals in commercieel vastgoed in het buitenland en hiermee uw rendement te verhogen. Uiteraard geldt hetzelfde voor buitenlandse netwerken die geïnteresseerd zijn de in Nederlandse vastgoedsector. Door deel te nemen aan buitenlandse congressen of een aantal dagen op reis te gaan naar het buitenland, ziet u hoe vakprofessionals in uw branche actief zijn in het buitenland. Deze congressen zijn leerzaam en informatief. Meestal komen deze internationale netwerken op congressen ieder jaar of ieder paar jaar bij elkaar.

De voordelen van het toepassen van een netwerk in de vastgoedwereld

Door gebruik te maken van uw netwerk in de vastgoedsector, profiteert u van een aantal handige voordelen. We zetten ze op een rij:

Uw vastgoedobject bereikt een grotere doelgroep

U wilt als investeerder in commercieel vastgoed investeren, of juist een vastgoedobject van de hand doen. Uiteraard kunt u een advertentie online, in de krant of op het vastgoedobject zelf plaatsen. Door daarnaast echter ook uw netwerk aan te spreken, verneemt iedere professional binnen uw vakgebied van deze nieuwe kans op de vastgoedmarkt. Wellicht kennen zij investeerders die samen met u in het project willen stappen, of vinden zij de juiste koper voor uw onroerend goed. Met handige tips en adviezen van uw netwerk vergroot u uw kennis wat in uw voordeel werkt.

U legt contacten in de vastgoedsector die van pas komen

Met netwerken leert u meer mensen kennen in de vastgoedwereld, die u wellicht kunnen helpen bij een volgend project. Waar u eerst bijvoorbeeld eerst begint met een klein vastgoedobject, rolt u steeds verder in de vastgoedsector en breidt u uw portefeuille uit. Hoe meer mensen u kent binnen de vastgoedwereld, des te eerder u op de hoogte bent van nieuwe projecten die op de markt komen. Daarnaast zorgt een uitgebreid netwerk voor een gebalanceerd beeld van de sector. Als u enkel omgaat met mensen uit uw eigen sociale omgeving, blijven uw denkbeelden gelijk. Nieuwe kennissen binnen de vastgoedmarkt zorgt voor andere inzichten en zienswijzen. Zo kunt u beter inspelen op de vastgoedmarkt en weloverwogen beslissingen nemen.

Het behalen van financieel en fiscaal voordeel met een vastgoednetwerk

Beleggingspanden financieren is de laatste jaren steeds populairder geworden. Gezien de lage rentestanden leveren spaartegoeden bij de bank relatief weinig op, waardoor particuliere beleggers massaal zijn gaan investeren in vastgoed. Zodra u bijvoorbeeld uw vastgoed gaat verhuren, haalt u een flink rendement binnen. Bovendien zijn er financiële en fiscale voordelen te behalen. Zo zijn huuropbrengsten van een tweede woning onbelast. Beschikt u over een grotere vastgoedportefeuille, dan gelden er weer andere voordelen op fiscaal gebied. Een adviseur binnen de vastgoedwereld kan u binnen het netwerk bijvoorbeeld in contact brengen met een fiscaal of financieel consulent, die u meer informatie kan geven over de fiscale voordelen van uw belegging in vastgoed.

Verschillende soorten commercieel vastgoed financieringen bij OIMIO

OIMIO richt zich op het mid-market segment van 2,5 tot 15 miljoen euro. Hierbij investeren wij in verschillende soorten commercieel vastgoed in heel Nederland. Zo financieren wij onder meer kantoren, winkels, bedrijfspanden, logistiek, hotels, woningen, parkeergarages en zorg- en woonconcepten. Ook voor gemengde portefeuilles bent u bij OIMIO aan het juiste adres. Zo is het als belegger veelal interessant om te beleggen in combinatiepanden of om investeringen te verspreiden over verschillende soorten vastgoed. Van een beleggingsfinanciering voor het Hilton hotel in Sittard tot een Q-Park in Groningen, van betaalbare studentenwoningen in Kerkrade tot een luxueus kantoorpand in Utrecht/De Meern. Samen met u kijken we wat er mogelijk is om uw project te realiseren.

OIMIO levert persoonlijke vastgoed financiering op maat

Bij commercieel vastgoed gaat het over mensen. Wij willen begrijpen wat u als ondernemer drijft. Daarom nemen onze experts de tijd om met u in gesprek te gaan om uw wensen en doelen te bespreken. Door te investeren in een persoonlijke relatie onderzoeken we waarom het vastgoed aantrekkelijk is voor haar gebruikers en hoe wij het beste tot een passende financiering kunnen komen. Met efficiënte processen, waarbij we gebruik maken van de nieuwste digitale technologieën, onderzoeken we de mogelijkheden die zowel binnen ons kantoor als in ons netwerk aanwezig zijn. Bovendien leveren wij vastgoed financiering op maat zonder poespas. Zo heeft u snel duidelijkheid over de mogelijkheden van uw financieringsaanvraag en kunt u daarna verder met uw vastgoedplannen. Vraagt u zich af hoe onze experts uw vastgoedproject kunnen begeleiden en welke mogelijkheden er op het gebied van financiering in uw geval zijn? Vraag dan vrijblijvend meer informatie en uitleg aan via onze website, zodat u weet wat wij voor u kunnen betekenen.

Een initiatief van NIBC Bank

© Oimio 2023