Financieringsaanvraag
Financieringsaanvraag

Langlopende financiering afsluiten

Snel duidelijkheid

Korte doorlooptijden

Persoonlijke aanpak

Architecture Financiering General

Langlopende financiering afsluiten bij OIMIO

Heeft u als ondernemer commercieel vastgoed op het oog waarin u wilt beleggen? Er zijn uiteenlopende redenen om te investeren in vastgoed. Zo wilt u uw bedrijf uitbreiden, uw onderneming herfinancieren of een beleggingspand financieren. Met een langlopende financiering profiteert u van de voordelen van langlopende financiering. Zo verbetert u op deze wijze uw financiële stabiliteit en cashflow. De experts van OIMIO geven u graag toelichting over het financieren van commercieel vastgoed. Neem vrijblijvend contact met ons op via de website voor meer informatie.

Verschillende vormen van vastgoed financieren

Als het gaat om het financieren van zakelijk vastgoed, zijn er verschillende situaties mogelijk. We zetten een aantal voorbeelden op een rij:

Financieren van een bedrijfspand

U wilt investeren in een bedrijfspand voor uw bedrijf. Wellicht heeft u eigen vermogen opgebouwd om het onroerend goed zelf aan te kopen. Echter kiezen de meeste ondernemers ervoor om het vastgoed aan te kopen met vreemd vermogen. Door de relatief lage rentestand is het namelijk voordelig om dit bedrag te lenen. Bovendien is de rente op het vreemde vermogen aftrekbaar bij de fiscus, waardoor u profiteert van een belastingvoordeel. Daarnaast blijft u met dit vreemde vermogen volledig eigenaar van de onderneming. U kunt vervolgens uw eigen vermogen besteden aan andere onderdelen van uw onderneming.

Financieren van commercieel vastgoed

Bij commercieel vastgoed hebben we het over onroerend goed dat puur bedoeld is om inkomsten te verwerven. Het kopen van commercieel vastgoed is bijvoorbeeld een wijze om uw vastgoedportefeuille uit te breiden of om in een nieuw bouwproject te investeren. Wanneer u een hypotheek afsluit voor commercieel vastgoed, functioneert dit in principe op dezelfde wijze als bij een hypotheek op een huis voor privégebruik. Gemiddeld is de looptijd voor een hypotheek op commercieel vastgoed tussen de 3 en 25 jaar.

Financiering van vastgoedontwikkeling

U wilt investeren in een nieuwbouwproject dat nog volledig ontwikkeld moet worden. In dat geval heeft u financiering nodig om het vastgoed te laten bouwen. In dat geval kiest u bijvoorbeeld voor een bouwfinanciering om de bouw van woningen, logistiek of een andere vorm van vastgoed mogelijk te maken. Met deze bouwfinancieringen kunt u de verbouwing van het pand uitvoeren. Heeft u voor de overbrugging van onder meer de voorbereiding van een transformatie financiering nodig? Dan kiest u voor brugfinanciering bij OIMIO. Het kan hierbij gaan om een compleet nieuw project dat vanaf de grond aan moet worden gebouwd, of een bestaand bouwproject dat wordt opgeschaald.

Herfinanciering met een tweede hypotheek

In sommige situaties is het een optie om een tweede hypotheek af te sluiten. Op deze wijze kunt u als ondernemer extra cashflow vrijmaken zonder nieuw vastgoed aan te kopen. Bij het afsluiten van een tweede lening bekijken onze experts de aflosdruk van de eerste hypotheek op uw financiële situatie. De waarde van de eerste lening trekken we af van het bedrag dat beschikbaar is voor de financiering. Het kan zijn dat u extra zekerheden moet bieden voor de hogere hypotheek. Onze experts berekenen welke mogelijkheden er zijn zodat u uw gewenste doel kunt bereiken.

Waarom kiezen voor langlopende financiering bij commercieel vastgoed?

Welke wijze van vastgoedfinanciering bij uw situatie past, hangt af van de situatie van uw bedrijf en uw financieringsdoelen. Meestal kiezen investeerders bij commercieel vastgoed voor langlopende financiering. Het vastgoed geldt hierbij als onderpand, waarbij u de financierder terugbetaalt tegen een vast of variabel rentepercentage. Binnen de vastgoedsector hanteert men de regel: "kort met kort, lang met lang". Financiering met een langere looptijd kan wel leiden tot een hoger rentepercentage. Echter, deze vorm van financiering biedt stabiliteit binnen uw onderneming. Een belangrijk voorbeeld is het jaar 2007 waarbij veel onderneming problemen kregen met het aangaan van een nieuwe financiering. Doordat de banken op slot zaten, lukte het niet om een kortlopende lening te verlengen. Langlopende verplichtingen kunt u daarom het beste financieren met een lening die even lang is. Zo blijven u problemen bespaard als de markt op slot gaat of de rente plotseling stijgt.

Financiering van vastgoed: welk doel wilt u bereiken?

Bij het financieren en investeren in vastgoed hangt het van uw persoonlijke situatie, wensen en doelen af, op welke manier u het beste wilt investeren. Aan de hand van uw strategie stellen onze experts de financiering op maat samen die voor u geschikt is. Bent u bijvoorbeeld van plan om een pand te kopen, verbouwen en vervolgens met winst op de markt te brengen (fix and flip) of koopt u een vastgoedobject om dit vervolgens te verhuren (buy to let)?

Cashflow genereren met buy to let

Door in vastgoed te investeren voor buy to let, creëert u een positieve cashflow. Veel vastgoedinvesteerders kiezen voor deze methode bij het beleggen in vastgoed. U koopt een pand aan en kiest er vervolgens voor om dit te verhuren. Met de huuropbrengsten die u iedere maand ontvangt, beschikt u iedere maand over een extra inkomstenbron. U moet hierbij echter wel bedenken dat er onder meer voor de hypotheek maandelijks kosten betaald moeten worden. Als u echter na aftrek van de kosten vermogen overhoudt, beschikt u over een positieve cashflow. Dit geldt gebruikt u om onder meer in nieuwe vastgoedprojecten te stoppen of om financiële zekerheid te creëren. Bij deze vorm van investeren houdt u meestal voor een langere tijd een bepaald vastgoedobject aan, waardoor een langlopende financiering een uitstekende keuze is.

Eigen vermogen opbouwen met fix and flip

Waar sommige investeerders kiezen voor het binnenhalen van huuropbrengsten als financieringsdoel, kiezen anderen voor het investeren in vastgoed om meer eigen vermogen te creëren. Heeft u als doel om een pand op te kopen, te transformeren en te verkopen, oftewel fix and flip? Dan heeft u wellicht interesse in een financiering met een kortere looptijd. Zeker in deze tijd waarin de woningnood hoog is, loont het om op deze manier in de vastgoedmarkt te investeren. Winkels komen bijvoorbeeld steeds meer leeg te staan doordat consumenten vaker online aankopen doen. Om leegstand in de regio te voorkomen en de krapte op de woningmarkt te verbeteren, loont het om deze winkelpanden te herbouwen tot woningen. Vooral in situaties waarbij al woningen op bovenliggende verdiepingen aanwezig zijn, zien gemeenten een goede reden om het bestemmingsplan voor deze panden te wijzigen.

Hoe pakt u de financiering van uw vastgoedinvestering aan?

Welk doel u heeft met uw investering, is van belang voor de financiering van uw project. Zoekt u een kortlopende investering om een vastgoedobject te transformeren, zodat u het vervolgens weer kunt verkopen? Of wilt u een langlopende financiering om met het vastgoedproject inkomen te verwerven uit huuropbrengsten? Wilt u als investeerder één of twee panden aanschaffen, of bent u van plan om een brede vastgoedportefeuille op te bouwen? Wat uw motivatie is, bepaalt de manier waarop u het beste kunt investeren. Welk strategie u wilt toepassen hangt dus af van uw wensen en persoonlijke situatie.

OIMIO geeft een professionele toelichting over financieren van vastgoed

Een nieuwe standaard creëren waar de klant centraal staat. Dat is waar OIMIO voor staat. Als relatief jonge speler in de vastgoedbranche gaan wij graag met u in gesprek om uw wensen voor de financiering van commercieel vastgoed in kaart te brengen. Wij zijn werkzaam in het mid-market segment van 2,5 tot 15 miljoen euro. Onze experts nemen de tijd om te investeren in een persoonlijke relatie, zodat we een passende financiering kunnen afsluiten en de beste resultaten behalen. Met slimme technologie en een uitgebreid netwerk creëren we mogelijkheden die u zelf wellicht nog niet had bedacht. Samen met u gaan we rond de tafel in gesprek voor een effectieve strategie rondom de financiering.

Vastgoedfinanciering op maat door heel Nederland

Ondanks dat ons hoofdkantoor in Den Haag gevestigd is, zijn wij actief in vastgoedprojecten door heel Nederland. Van het gerenommeerde Hilton hotel in Sittard tot de Bottelaarspassage in Almere, OIMIO springt bij met de financiering om de projecten tot een goed einde te brengen. U kunt bij ons voor verschillende soorten commercieel vastgoed terecht, zoals kantoren, winkels, bedrijfspanden binnen het MKB, logistieke distributiecentra, hotels, nieuwbouw- en transformatieprojecten voor woningen, parkeergarages, zorginstellingen of gemengde portefeuilles.

Ontdek de langlopende financiering voor vastgoed van OIMIO

U bent op zoek naar langlopende financiering voor uw vastgoedproject en zoekt hiervoor een betrouwbare partner. Neem in dat geval contact op met OIMIO. Met korte lijnen en een aanpak op maat zonder poespas, heeft u snel duidelijkheid over de opties van uw financieringsaanvraag. Zo is voor u meteen helder waar u aan toe bent. Wilt u meer informatie over onze werkwijze of tarieven voor het financieren van zakelijk vastgoed? Neem dan gelijk contact met ons op via de website.

Een initiatief van NIBC Bank

© Oimio 2023