Financieringsaanvraag
Financieringsaanvraag

Innovatie binnen de vastgoedsector

Snel duidelijkheid

Korte doorlooptijden

Persoonlijke aanpak

Architecture Financiering General

Innovatie binnen de vastgoedsector

Smart buildings, digitale technologieën en kunstmatige intelligentie nemen een steeds grotere plek in bij het vastgoedbeheer. Na de trend van duurzaamheid lijkt technische innovatie tot de vastgoed- en bouwsector binnen te dringen. Blijf op de hoogte van de nieuwe technologieën binnen de branche om zo optimaal mogelijk te investeren in vastgoed. Onze experts van OIMIO staan voor u klaar om u toelichting te geven over het financieren van zakelijk vastgoed. Neem vrijblijvend contact met ons op via de website voor meer informatie.

Innovatief investeren in vastgoed: smart buildings

Door gebruik te maken van innovatieve technologieën bij het financieren van bedrijfspanden, sluit uw vastgoedproject in de eerste plaats beter aan de op de wensen van de gebruiker. Een voorbeeld hiervan zijn smart buildings. Bij deze gebouwen zijn slimme technieken in de werk- en leefomgeving ingebouwd, zodat de gebruiker optimaal kan functioneren. Als de gebruikers alle opties maximaal benutten, vereenvoudigt dit hun werkzaamheden. Dit leidt tot een hogere productiviteit.

De populariteit van smart buildings

Gedurende de Covid-pandemie zijn smart buildings in populariteit toegenomen. Doordat werknemers steeds meer thuis gingen werken, ontstond een nieuwe vorm van samenwerken waarbij bedrijven kantoorpanden op een andere manier willen gebruiken. Het kantoor is tegenwoordig bedoeld voor overleg, vergaderingen en samenwerken. Daarnaast is een ruimte beschikbaar om in stilte, geconcentreerd, aan het werk te gaan. Door een gebouw te verbouwen of renoveren met integratie van smart building, maakt u uw vastgoedproject bestendig voor de toekomst.

Wat maakt een bepaald vastgoedobject een smart building?

Om in vastgoed te investeren waarbij smart building centraal staat, let u op een aantal thema´s. Essentieel is dat de nieuwe technieken bijdragen aan de optimale leef- en werkomstandigheden van de gebruikers. Smart buildings zijn duurzaam, en verbruiken zo min mogelijk energie. Daarnaast zorgt de innovatie ervoor dat werknemers beter of sneller hun werkzaamheden kunnen verrichten. Ook is het gebouw erop gericht dat de medewerkers efficiënt contact kunnen maken met hun collega´s, zakenrelaties of cliënten.

Hoe digitale technologie een rol speelt bij smart buildings

Digitale technologieën spelen een sleutelrol bij het creëren van smartbuildings. Om uw commercieel vastgoed te transformeren naar een smart building, let u op de volgende kernpunten:

  • Innovatieve inrichting van de werkplek

    Met het juiste werkklimaat levert een werknemer de beste prestaties. In een smart building past de werkplek zich aan op het gebied van temperatuur, licht, luchtvochtigheid, akoestiek en licht. Ook de ergonomie speelt een rol. Werktafels die een gebruiker direct herkennen en zich aanpassen aan zijn of haar persoonlijke voorkeuren zijn bijvoorbeeld een optie. Verder beschikken de vergaderplekken over presentatieschermen, aansluitmogelijkheden voor smartphones en tablets en zijn er camera´s voor videoconferenties.

 

  • Faciliteren van het gebouw met digitale technologieën

    Met slim faciliteren draagt u met innovatieve digitale technologie bij aan de werkzaamheden binnen het bedrijfspand. De mogelijkheden bij het faciliteren zijn eindeloos. Van het herkennen van kentekens waardoor een bestuurder direct naar een vrije parkeerplaats in de garage wordt geleid tot een gemakkelijke identificatie van werknemers bij het betreden van het kantoorpand.

 

  • Het beheren van een gebouw met slimme technieken

    Door gebruik te maken van digitale technologie in gebouwen gaat u efficiënt met de ruimtes en het energieverbruik van het pand om. Plaats bijvoorbeeld sensoren op verschillende verdiepingen en afdelingen die registreren waar de gebruikers zich bevinden. Is er een lage bezetting in een bepaalde ruimte? Dan sluit u dit deel af, wat een aanzienlijke hoeveelheid energie bespaart.

Kunstmatige Intelligentie (AI) bij smart buildings

Kunstmatige Intelligentie, kortweg AI, neemt bij de smart buildings een grote plek in. Aan de hand van de door de gebruikers geleverde data begrijpt de technologie wat de behoeften van de gebruikers zijn. Vervolgens past de smart building de processen aan om een zo effectief en productief mogelijke werkplek neer te zetten. Dankzij kunstmatige intelligentie leert, stimuleert en verzamelt het gebouw data. Belangrijk is hierbij dat de verschillende systemen in het gebouw optimaal samenwerken, bijvoorbeeld met betrekking tot de verlichting, ventilatie, verwarming, airconditioning, beveiliging en audio- en video-apparatuur. Met één systeem als standaard, kan de AI optimaal worden uitgevoerd. Het voordeel van een dergelijke gemeenschappelijk infrastructuur is bovendien dat niet ieder systeem apart beveiligd hoeft te worden.

De eindeloze toepassingen van AI in de vastgoedsector

Niet alleen bij smart buildings biedt AI voordelen, ook in de rest van de vastgoedbranche wordt kunstmatige intelligentie steeds vaker ingezet. Met behulp van AI wordt de sector sneller en betrouwbaarder.

Kunstmatige intelligentie voor het nemen van beslissingen

Voor vastgoedfinancieringen passen investeerders steeds vaker slimme AI algoritmes toe om een weloverwogen beslissing te nemen. De modellen helpen bijvoorbeeld om de waarde van een bepaald vastgoedproject vast te stellen. Ook draagt de kunstmatige intelligentie bijvoorbeeld bij om de beste woningen te vinden die voor een bepaald vastgoedproject geschikt zijn. Is het bijvoorbeeld aan te raden om op een bepaald stuk grond een aantal rijtjeshuizen neer te zetten of werkt het beter om een twee-onder-een-kap woning te bouwen? Met AI modellen ziet u in een oogopslag wat de verwachte waardering van een bepaalde woning zal zijn. Hiervoor gebruikt het systeem bijvoorbeeld data van bestaande vastgoedprojecten, WOZ-waardes, gegevens van het CBS over de demografie in een bepaalde regio, werkgelegenheid en de nabijheid van voorzieningen als winkels.

Verhuurmakelaar met kunstmatige intelligentie

Bij een beleggingspand financieren heeft u niet altijd de behoefte om zelf op zoek te gaan naar potentiële huurders. Door nieuwe digitale technologieën is er tegenwoordig een verhuurmakelaar op basis van kunstmatige intelligentie. Deze app zorgt dat de communicatie tussen verhuurders en potentiële huurders op rolletjes loopt, waardoor de conversieratio´s aanzienlijk worden verhoogd. Doordat het systeem bovendien dag en nacht bereikbaar is om e-mail en telefoontjes van huurders direct op te lossen, kunnen verhuurders deze tijd gebruiken om zich te richten op hun andere werkzaamheden.

OIMIO en innovatieve vastgoedprojecten

Een innovatieve aanpak voor vastgoed financieringen met slimme technieken is waar OIMIO voor staat. Met efficiënte bedrijfsprocessen waarbij we gebruik maken van geavanceerde technologie vinden wij de beste mogelijkheden voor het financieren van uw bedrijfspand. Wij zijn een jonge speler op de markt, maar beschikken als dochter van NIBC Bank over de juiste experts voor uw project. Doordat onze experts altijd bereikbaar zijn en wij korte lijnen hanteren, werken wij samen met u aan een geschikte financiering voor uw vastgoedproject. Zo weet u meteen waar u aan toe bent. U kunt bij ons terecht voor verschillende soorten commercieel vastgoed financieringen, zoals een beleggingsfinanciering, bouwfinanciering of brugfinanciering. Van kantoren tot winkels, van logistiek tot parkeergarages: wij zijn werkzaam in heel Nederland om u te ondersteunen bij de beste financiering voor uw vastgoedproject. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw commercieel vastgoed? Wij gaan graag met u in gesprek over uw project. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer inlichtingen.

Een initiatief van NIBC Bank

© Oimio 2023