Doe een financieringsaanvraag

De beste hypotheek voor uw recreatiewoning

Zoekt u naar mogelijkheden om meer rendement op uw vermogen te behalen? Het investeren in een vakantiepark is daarbij een aantrekkelijk keuze. Het financieren in ‘stenen projecten’ is niet alleen een tastbare investering, maar levert ook een stabiele waardevermeerdering op ten opzichte van de aandelenmarkt. Het gebouw zelf stijgt immers naar verloop van tijd in waarde, maar ook de maandelijkse huuropbrengst zorgt voor meer vermogen. Bovendien heeft u nauwelijks last van de inflatie. De huur stijgt namelijk mee met de inflatie, waardoor de risico's van beleggen in commercieel vastgoed beperkt zijn. Met het investeren in recreatiewoningen spreidt u bovendien uw vermogen. Als u investeert in aandelen, heeft u veelal geen inzicht in uw bezittingen. Daarnaast leveren de aandelen geen inkomsten in de kas op. Bij beleggen in recreatieparken heeft u geen problemen die te maken hebben met de wispelturigheid van de beursgang. Iedere maand krijgt u een bepaald bedrag van de huurders, wat een flinke winst oplevert. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een hypotheek op een recreatiewoning of groter deel van een vakantiepark? Doe vrijblijvend een financieringsaanvraag voor een hypotheek op een recreatiewoning via onze website.

Hoe werkt de financiering van uw recreatiewoning?

U kunt een hypotheek afsluiten voor zowel een bestaand als een nieuw recreatie park. Voor de hypotheek geldt dat deze ofwel lineair, ofwel annuïtair dient te zijn. Over het algemeen is een annuïteitenhypotheek bij ons niet gebruikelijk. Wel kunt u bij ons een interest-only hypotheek afsluiten, maar veelal is er wel vanaf het begin een vast aflossingspercentage. Een variabel rentepercentage is wel mogelijk. Bovendien kunt u voor maximaal 65 procent van de marktwaarde een recreatiewoning financieren.

Voorwaarden voor een hypotheek op de recreatiewoning

Wilt u graag een hypotheek voor een recreatiewoning als belegger afsluiten aangezien u over onvoldoende eigen vermogen beschikt? In dat geval dient u wel met een aantal voorwaarden rekening te houden.

• Hypotheekverstrekkers geven zelden een hypotheek voor het volledige bedrag van de recreatiewoning. Dit heeft ermee te maken dat men ervan uit gaat dat een recreatiewoning lastiger te verkopen is.
• De hypotheekverstrekker analyseert in alle gevallen of u de hypotheek kunt voldoen. Er wordt bij dit onderzoek gekeken naar uw inkomsten en schulden.
• In de meeste gevallen is een onderpand voor de financiering van de recreatiewoning nodig.
• Er worden veelal voorwaarden aan de recreatiewoning gesteld. Zo dient het recreatiepand bijvoorbeeld van steen te zijn en dus onmogelijk te verplaatsen, op elektriciteit en water te zijn aangesloten en op eigen terrein te staan.
• De financiering voor een vakantiepark in het buitenland is vaak ingewikkelder dan het regelen van een hypotheek op een recreatiewoning in Nederland.


Een recreatiewoning financieren met overwaarde

Net als de optie om een verbouwing met overwaarde te financieren, zijn er mogelijkheden om de overwaarde van uw commercieel vastgoed in te zetten bij de aankoop van een vakantiepark. Vaak zijn er meer opties dan u in eerste instantie had gedacht. Onze adviseurs beschikken over een jarenlange ervaring en zetten alle voor- en nadelen op een rij. Zo is de locatie van het vakantiepark bijvoorbeeld van belang, de staat van de recreatiewoning en hoe vaak de recreatiewoningen in het park verhuurd moeten worden voor de optimale winst. De voorwaarden van het vakantiepark om een recreatiewoning te financieren zijn hierbij uiteraard essentieel.

Ontdek de mogelijkheden voor uw recreatiewoning financieren bij Oimio.nl

Wilt u graag meer te weten komen over het verkrijgen van een hypotheek voor een recreatiewoning als belegger? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan via onze website. Zodra u een gedetailleerde financieringsaanvraag doet, nemen wij zo snel mogelijk contact op met u voor de mogelijkheden. Ons gedreven team beschikt over uitgebreide kennis op het gebied van commercieel vastgoed, en adviseert u graag over allerlei soorten financieringen, zoals een beleggingsfinanciering, bouwfinanciering of brugfinanciering. Doordat wij efficiënte bedrijfsprocessen toepassen, realiseren we een korte doorlooptijd. Hierdoor weet u direct waar u aan toe bent als het aankomt op de financiering van uw recreatiewoning. Bovendien staat transparante communicatie met korte lijnen binnen ons bedrijf centraal. Onze relatiemanagers zijn altijd voor u beschikbaar om de financiering van uw recreatiewoning te bespreken.

 

Een initiatief van NIBC Bank

© Oimio 2022