Financieringsaanvraag
Financieringsaanvraag

Hoeveel geld heb je nodig om te investeren in vastgoed

Snel duidelijkheid

Korte doorlooptijden

Persoonlijke aanpak

Architecture Financiering General

Hoeveel geld heeft u nodig om te investeren in vastgoed?

Beleggen in vastgoed is aan een heuse opmars bezig. Door de lage rentes voor spaarrekeningen kiezen steeds meer professionals ervoor om hun geld te investeren in commercieel vastgoed, waardoor zij een direct inkomen realiseren. Hoeveel geld heeft u echter nodig om te investeren in vastgoed? De experts van OIMIO geven u professioneel en betrouwbaar advies over investeren in zakelijk vastgoed. Of u nu beleggingsvastgoed wilt financieren, kiest voor de financiering van residentieel vastgoed of recreatief vastgoed gaat financieren, u kunt voor een brede selectie aan zakelijk vastgoed bij OIMIO terecht. Neem vrijblijvend contact met ons op via de website voor meer informatie.

Waarom is eigen inbreng noodzakelijk bij investeren in vastgoed?

Voordat we de vraag beantwoorden hoeveel geld u nodig heeft om te investeren in vastgoed, is het eerst van belang om vast te stellen waarom een eigen inbreng noodzakelijk is. Iedere bank of kredietverstrekker voor commercieel vastgoed hanteert een percentage dat de kredietnemer zelf moet inbrengen. Door zelf een deel van het bedrag voor een financieel plan te verstrekken, laat u als ondernemer zien welke risico's u bereid bent te nemen voor het realiseren van het plan. Ook geeft u hiermee aan hoeveel vertrouwen u heeft in het behalen van de doelen. Als u namelijk zelf al niet bereid bent om uw eigen geld in een bepaald plan te stoppen, waarom zou een externe financier daar dan wel toe over willen gaan? Een andere reden voor de eigen inbreng is het creƫren van een buffer. Mochten er tegenslagen ontstaan tijdens de uitvoering van uw plannen, dan kunt u deze kosten zelf voldoen met eigen middelen.

Welk percentage eigen inbreng bij financiering zakelijk vastgoed?

Hoeveel geld u nodig heeft om te investeren in vastgoed verschilt per sector. Over het algemeen gaat het bij kredietverstrekkers om minstens 30 tot circa 40 procent van uw project dat u zelf aan eigen middelen moet aanleveren. Deze eigen inbreng kan zowel gaan om overwaarde als om een geldbedrag. Hierbij kijken de kredietverstrekkers naar de loan-to-value, oftewel LTV. Dit is het percentage waarbij de leensom wordt vergeleken met de waarde van het onderpand. Hoe lager het percentage aan LTV is, des te groter de kans is dat de leensom aan de kredietverstrekker kan worden terugbetaald als het onderpand wordt verkocht.

Hoeveel geld heeft u nodig om te investeren in vastgoed bij OIMIO?

Wanneer u een beleggingsfinanciering afsluit bij OIMIO, maken wij gebruik van een LTV van maximaal 65 procent. Dit betekent dat de waarde van het krediet nooit meer mag zijn dat 65 procent van de waarde van het zakelijk vastgoed. Het geld dat OIMIO vertrekt is niet alleen afhankelijk van de eigen inbreng, maar ook van de huurinkomsten van het object. Ter verduidelijking: wilt u een bedrijfspand aanschaffen met een taxatiewaarde van 5 miljoen euro, en heeft u een eigen inbreng van 1,75 miljoen euro? Dan is OIMIO bereid om u een krediet te verlenen van maximaal 65 procent, oftewel 3,25 miljoen euro. Doe direct een financieringsaanvraag via onze website en wij kijken samen met u hoe uw plannen succesvol realiseren.

Een initiatief van NIBC Bank

© Oimio 2023