Financieringsaanvraag
Financieringsaanvraag

Waarde creatie bij financieren van commercieel vastgoed

Snel duidelijkheid

Korte doorlooptijden

Persoonlijke aanpak

Architecture Financiering General

Focus op waarde creatie bij financieren van commercieel vastgoed

Als investeerder in commercieel vastgoed wilt u een maximaal rendement behalen uit uw vastgoedprojecten. Een van de voordelen van het investeren in vastgoed is dat u zelf een aanzienlijke mate van controle heeft op de mogelijkheden die u benut. U bepaalt op welke wijze u waarde toevoegt aan het vastgoedproject waarin u investeert. Door te focussen op waarde creatie vergroot u niet alleen de winst op het pand, maar maakt u ook uw doelgroep aan potentiële huurders of kopers groter. Benieuwd hoe u het beste kunt beleggen in vastgoed? Onze experts van OIMIO geven u graag toelichting over de financiering van commercieel vastgoed. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden via de website.

Methodes voor waarde creatie in uw vastgoedproject

Als investeerder heeft u verschillende mogelijkheden om de waarde van commercieel vastgoed te verhogen. Of u enkel een pand wilt aankopen om vervolgens met meerwaarde te verkopen, of van plan bent om voor een langere tijd uw vastgoedportefeuille uit te breiden, met deze investeringen bereikt u uw gewenste doelstellingen.

Renovaties en herontwikkelingen voor waarde creatie bij het vastgoedproject

Met bepaalde renovaties en aanpassingen kunt u op een relatief eenvoudige wijze de waarde van uw vastgoedobject verhogen. Een nieuwe, moderne keuken maakt al snel de aantrekkelijkheid van een pand groter. Daarnaast kiezen expats eerder voor een schoon en fris huurobject met moderne apparatuur, kasten en meubels. Voor potentiële huurder en kopers is bovendien de badkamer van groot belang. Vervang bijvoorbeeld een ouderwetse douchecabine voor een stralend nieuwe douche, of laat een sanitair voor de wastafel en toilet plaatsen. Met deze slimme renovaties hoeft u relatief weinig geld uit te geven om uw investering enorm in waarde te laten stijgen.

Onderzoek het aanzicht van het commercieel vastgoed

De eerste indruk is in ieder opzicht essentieel. Een pand met een aantrekkelijke uitstraling haalt meer potentiële huurders of kopers binnen. Door deze verbeterde uitstraling kunt u bovendien de verhuur- of verkoopprijs verhogen. Om in eerste instantie het aanzicht te verbeteren, pakt u eventuele kwesties rondom het pand aan, zoals afbladderende verf of oude dakpannen. Een stralend nieuwe laag verf of gevelbekleding zorgt ervoor dat uw pand er weer jaren mee door kan. Een andere wijze om het aanzicht van commercieel vastgoed te verbeteren is via landschapsarchitectuur. Door de omgeving rondom het vastgoedobject fraai te maken met bomen, planten en bloemen, laat u een positieve impressie bij uw doelgroep achter.

Waarde creatie met het oog op verduurzaming

Gaat u zakelijk vastgoed financieren met een laag energielabel? Dan raden wij u aan om voor de waarde creatie het vastgoedobject te verduurzamen. Voorbeelden hiervan zijn het isoleren van het plafond of de muren aan de buitengevel, HR++ glas laten aanbrengen in de ramen of zonnepanelen te installeren. Door uw vastgoedobject te verduurzamen ontvangt het pand een hoger energielabel. Dit leidt niet alleen tot een waardestijging van het vastgoed, maar zorgt er ook voor dat u een hogere huurprijs kunt vragen aan uw huurders. Verder hoeft u minder exploitatiekosten te maken, omdat de duurzame maatregelen ervoor zorgen dat u minder energiekosten maakt.

Wilt u meer informatie over de manieren waarop u het beste kunt investeren in vastgoed? OIMIO beschikt over ervaren experts die van de hoed en de rand weten. Neem gerust contact met ons op via de website voor meer informatie.

Een initiatief van NIBC Bank

© Oimio 2023