Financieringsaanvraag
Financieringsaanvraag

Financiering residentieel vastgoed

Snel duidelijkheid

Korte doorlooptijden

Persoonlijke aanpak

Architecture Financiering General

Financiering residentieel vastgoed via OIMIO.nl

Residentieel vastgoed financieren vraagt om een andere benadering dan het investeren in een zakelijk bedrijfspand. Door te beleggen in woningen kunt u op meerdere manieren winst maken uit het object, bijvoorbeeld door verhuur of waardestijging van het pand. De verhuur gaat echter hand in hand met verplichtingen en bijzondere vereisten. Wilt u meer inlichtingen over financiering in residentieel vastgoed? OIMIO.nl biedt een persoonlijk plan op maat zodat u snel en transparant antwoord krijgt op uw financieringsaanvraag. Neem vrijblijvend contact met ons op via de website.

Wat houdt residentieel vastgoed financieren in?

Zoals de naam al aangeeft, gaat het bij een investering in residentieel vastgoed om een plek om in te wonen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een vakantiehuis aan zee, wat u als tweede woning aanhoudt. Residentieel onderscheidt zich van andere vormen van zakelijk vastgoed financieren door het gebruik en doel van de aankoop. Bij residentieel vastgoed gaat het om een woonfunctie, waarbij de bewoner gedurende een lange tijd in het pand verblijft. Voorbeelden hiervan zijn een huurwoning, seizoensverhuur of verhuur aan de hand van een huurgarantie. Dit betekent niet dat niet-residentieel vastgoed niet over een woonfunctie kan beschikken. Zakelijke appartementen, vakantiehuizen of hotelkamers zijn bijvoorbeeld locaties waar een gebruiker tijdelijk kan verblijven. Doordat een bewoner hier echter niet permanent gevestigd is, spreken we hier niet van residentieel vastgoed.

De voordelen van residentieel vastgoed financieren

Investeren in residentieel vastgoed brengt diverse voordelen met zich mee. We zetten een tweetal voordelen op een rij:

  • Beleggen in residentieel vastgoed vormt een constante investering

    In traditionele markten als de aandelenmarkt ontstaan soms aanzienlijke schommelingen als gevolg van de wereldpolitiek. Residentieel vastgoed blijft echter consistent, zonder al te grote verschuivingen in de waarde. Dit zorgt ervoor dat het residentieel vastgoed over de lange termijn een meer constante groei doormaakt. Marktcorrecties komen wel voor binnen het zakelijk vastgoed, maar vanwege de lange termijn investering kunt u hier tijdig op anticiperen, waardoor dit geen invloed hoeft te hebben op de waardevermeerdering van het residentieel vastgoed.

 

  • Extra inkomsten bij residentieel vastgoed door verhuur

    Door het investeren en financieren van residentieel vastgoed wordt u niet alleen de eigenaar van het pand, maar ook huisbaas. De huurders van het residentieel vastgoed vormen een handige inkomstenbron waardoor uw investering op meerdere manieren winst oplevert. Tegenover het incasseren van de huur staan echter wel wettelijke voorwaarden en vereisten waaraan u als verhuurder moet voldoen. Zo kan een huurder u in gebreke stellen op het moment dat er schade aan de woonruimte ontstaat die u niet herstelt. Om niet teveel inspanningen te hoeven verrichten aan de verhuur, kiezen veel investeerders van residentieel vastgoed voor het inschakelen van een verhuurmakelaar. Deze organisatie regelt de exploitatie van de woonruimte, waardoor u hier geen omkijken naar heeft. OIMIO geeft u graag advies over op welke wijze u de financiering van residentieel vastgoed met een verhuurmakelaar kunt regelen.

OIMIO voor de financiering van vastgoedprojecten

Als relatieve nieuwkomer op de Nederlandse vastgoedmarkt en dochter van NIBC Bank zet OIMIO zich iedere dag in om de beste financiering van vastgoedprojecten te organiseren voor klanten. Werkzaam in het mid-market segment van EUR 2,5 miljoen tot EUR 15 miljoen, ondersteunen wij u onder meer bij beleggingsvastgoed financieren, vastgoed financieren met overwaarde en de financiering van andere vastgoedprojecten. Neem direct contact met ons op voor vrijblijvend meer informatie.

Een initiatief van NIBC Bank

© Oimio 2023