Financieringsaanvraag
Financieringsaanvraag

Commerciële panden te huur

Snel duidelijkheid

Persoonlijke aanpak

Korte doorlooptijden

Architecture Financiering General

Commerciële panden te huur? Laat uw vastgoed financieren bij OIMIO

Biedt u commerciële panden te huur aan als vastgoedbelegger en zoekt u een krediet om het commercieel vastgoed te financieren? Het komt helaas vaak voor dat vastgoedbeleggers vanwege de drempels bij traditionele banken voor een dichte deur staan, terwijl het om een gezond vastgoedproject gaat. OIMIO ziet kansen in diverse projecten en onderzoekt met u welke mogelijkheden er zijn voor vastgoedfinanciering. Dien direct een vrijblijvende financieringsaanvraag in op onze website en onze specialisten nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wat zijn commerciële panden?

Bij commerciële panden gaat het om vastgoedobjecten die voor een deel of geheel een commercieel doel hebben. Het gaat bijvoorbeeld om bedrijfspanden, winkels of kantoren voor de verhuur. De panden worden commercieel gebruikt, in de zin dat gebruikers een huur betalen en zorgen voor een aantrekkelijke belegging. Ook zelfstandigen en freelancers kunnen een commerciële huurder zijn, aangezien zij ook huur zullen moeten betalen voor het gebruik van het pand. Hierin verschilt het van bijvoorbeeld van panden van eigen gebruik.

Gemengd gebruik bij commerciële panden die te huur zijn

Het komt veelvuldig voor dat commerciële panden die te huur staan een gemengd gebruik hebben. Een bedrijfspand heeft bijvoorbeeld meerdere etages, waarbij een deel voor commercieel gebruik als een winkel wordt toegepast, en een ander deel bijvoorbeeld als woonruimte. Om vast te stellen of de commerciële panden die te huur zijn daadwerkelijk onder commercieel vastgoed vallen, bekijken onze experts het percentage particulier en commercieel gebruik van het object. Wanneer u het vastgoed verhuurt aan derden, beschouwen wij het onroerend goed als commercieel vastgoed.

Commerciële panden die te huur zijn en de waarderingsmethodes

Het verschil tussen particulier en commercieel vastgoed heeft invloed op de waarderingsmethode. De waarde van een particulier huis wordt vastgesteld aan de hand van de waarde voor eigen gebruik, terwijl de waarde van een commercieel pand vaak wordt bepaald door middel van de netto contante waarde methode. Wilt u de waarde van een commercieel pand laten vaststellen door een externe taxateur, dan is onder andere van belang hoeveel netto inkomsten het object kan genereren. De inkomsten en operationele kosten worden hierbij in kaart gebracht. Wilt u meer weten over de waarderingsmethodes van commerciële panden die te huur staan? Of heeft u een andere vraag over de financiering van commercieel vastgoed, bijvoorbeeld de financiering van beleggingsvastgoed, financiering van residentieel vastgoed of financiering van recreatief vastgoed? Neem vrijblijvend contact met ons op via de website.

Een initiatief van NIBC Bank

© Oimio 2023