Financieringsaanvraag
Financieringsaanvraag

Actuele kansen binnen de vastgoedsector

Snel duidelijkheid

Korte doorlooptijden

Persoonlijke aanpak

Architecture Financiering General

Blijf op de hoogte om actuele kansen in de vastgoedsector te benutten

Nog nooit nam de vastgoedsector zo'n grote plaats in binnen onze maatschappij. Dat maakt het samenwerken met een partij zonder belang bij deze markt niet eenvoudig. Van de overheid tot werkgevers, van de Retail branche tot particuliere huurders; iedere partij beschikt over zijn of haar eigen doelstellingen die soms tegenovergesteld lijken. Het vinden van slimme oplossingen en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen is daarom een must. OIMIO helpt u om actuele kansen te identificeren en op een slimme wijze te investeren in vastgoed. Neem vrijblijvend contact met ons op via de website over de mogelijkheden voor het financieren van commercieel vastgoed.

Kansen voor transformatie van winkels tot huurwoningen

Door de toename van online aankopen komen fysieke winkelpanden steeds vaker leeg te staan. Het transformeren van winkelpanden naar woningen is daarmee een aantrekkelijke optie, zeker in situaties waarbij het leegstaande winkelpand zich in een woonwijk bevindt op de winkel op hogere etages over woningen beschikt. Met het oog op het toenemende woningtekort en het behouden van waarde van de woonomgeving, zijn gemeentes vaak welwillend om de bestemming van het commercieel vastgoed aan te passen. Als vastgoedbelegger springt u op deze kansen in om lucratieve vastgoedfinancieringen te doen.

Het benutten van kansen binnen kantoorpanden

Door de Covid crisis is thuiswerken binnen veel bedrijven algemeen gebruik geworden. Dit betekent dat bedrijven kantoorpanden op een andere manier gebruiken, waardoor zij nieuwe wensen en eisen stellen aan de ruimte. Zo komen medewerkers nu veelal op kantoor om te overleggen en samen te werken. Hiervoor is kantoorruimte nodig die gericht is op interactie. Vervolgens is er ook een plek waar men in stilte geconcentreerd werkzaamheden kan verrichten. Om aan de actualiteit te voldoen raden wij u aan om te investeren in de herindeling van kantoorruimtes, zodat de huurders van uw kantoorpand hun werkzaamheden optimaal kunnen uitvoeren.

Investeren in vastgoed en duurzaamheid

Duurzaamheid neemt een steeds grotere plek in binnen de maatschappij. Niet alleen draagt verduurzaming bij aan een beter milieu, ook zorgt een duurzaam vastgoedobject voor lagere energiekosten. Door plafonds of muren aan buitengevels te isoleren, HR++ glas te plaatsen in ramen of zonnepanelen te installeren verhoogt u bovendien het energielabel van uw commercieel vastgoed. Dit leidt tot een hogere waarde van het pand, wat aantrekkelijk is als u het object weer van de hand wilt doen. Verder zorgt de verduurzaming ervoor dat het pand aan de wet- en regelgeving blijft voldoen. Bij het creƫren van waarde in uw vastgoed is verduurzaming daarom een verstandige keuze voor zowel nu als in de toekomst.

Investeren in vastgoed met snelle huurstijgingen

Bij de financiering van vastgoed wilt u uiteraard zo veel mogelijk netto rendement realiseren op uw vermogen. Het gaat daarbij om zowel direct rendement uit huuropbrengsten als indirect rendement uit de verkoopwaarde. Om kansen te benutten binnen de vastgoedsector is het dan ook van belang om te kijken waar de meeste inkomsten uit huur kunnen worden behaald. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat de huurprijzen relatief het meest stegen in Rotterdam en Den Haag. In de provincies Noord- en Zuid-Holland stegen de huren het sterkst. Natuurlijk geldt dat ervaringen uit het verleden geen zekerheid bieden voor de toekomst, maar door te letten op de huurstijgingen kunt u een goede keuze maken voor het aankopen van vastgoed in een bepaald gebied.

Onderzoek het soort vastgoed waarin u wilt investeren

Wanneer u gaat investeren in zakelijk vastgoed, benut u de beste kansen door het soort vastgoed dat geliefd is te onderzoeken. In de vier grote steden kiezen vastgoedbeleggers met name voor het aankopen van appartementen. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat er veelal appartementen te koop staan, maar ook speelt de vraag van de markt hierbij een rol. Zo willen starters over het algemeen graag een huur appartement in plaats van een koopwoning. Een ander voorbeeld van de recente ontwikkelingen op de markt heeft te maken met expats. Tijdens de Covid crisis kwamen zij vrijwel niet naar Nederland, wat leegstand en daling van de huurprijs opleverde. De universiteitssteden hebben echter een enorme behoefte aan huurappartementen voor studenten. Zo is het belangrijk om altijd de actuele situatie te volgen, om zo goed mogelijk op de mogelijkheden van de markt in te spelen.

Wilt u uw investeringen in de vastgoedmarkt zo optimaal mogelijk benutten? Neem dan vrijblijvend contact op via de website met de experts van OIMIO.

Een initiatief van NIBC Bank

© Oimio 2023