Financieringsaanvraag
Financieringsaanvraag

Beleggingspanden financieren

Snel duidelijkheid

Korte doorlooptijden

Persoonlijke aanpak

Architecture Financiering General

Beleggen in vastgoed dankzij de juiste beleggingsfinanciering

Bent u op zoek naar een manier om uw vermogen te vergroten met uw spaargeld? Beleggen in vastgoed biedt in dat geval uitstekende mogelijkheden. Met deze vorm van beleggen behaalt u doorgaans een hoger rendement dan op uw spaartegoeden. OIMIO.nl biedt voor de aankoop of herfinanciering in commercieel vastgoed financieringen met een looptijd tot vijf jaar. Vul uw gegevens in op de website en ontvang van ons een vrijblijvend aanbod voor het financieren van beleggingspanden.

Wat houdt financieren van beleggingspanden in?

Bij de financiering van beleggingspanden gaat het om een meerjarige financiering die een kredietverstrekker verleent om zowel klein- als grootschalig zakelijk vastgoed te financieren. Bij kleinschalige projecten kunt u denken aan een villa die als kantoor wordt gebruikt of een winkelpand financieren. Met grootschalig zakelijk vastgoed gaat het over het financieren van bedrijfspanden, distributiecentra, hotels en winkelcentra. De rente en aflossing die bij de lening voor het beleggingspand ontstaan, worden van de huurinkomsten betaald. OIMIO.nl is niet alleen uw partner als het gaat om financiering van de aankoop van het zakelijk vastgoed, maar ondersteunt u ook bij de herfinanciering van commercieel vastgoed.

 

Waarom een beleggingspand financieren?

Investeren in commercieel vastgoed klinkt voor velen als iets wat u op dit moment nog niet kunt verwerkelijken. OIMIO.nl beschikt echter over hypotheken voor beleggingspanden waardoor u wel een beleggingspand kunt financieren. Er zijn een aantal redenen om het financieren van een beleggingspand te realiseren:

• Het behalen van een hoog rendement

In vergelijking met sparen kunnen investeringen in vastgoed een hoger rendement opleveren. Niet alleen ontvangt u iedere maand de huuropbrengst van het commercieel vastgoed, ook kan het bedrijfspand in waarde stijgen. De huurinkomsten creëren een continue castflow waarmee u niet alleen de hypotheek voor het beleggingspand betaalt, maar ook nieuwe investeringen kunt ontplooien. Ook de meerwaarde van het bedrijfspand op de lange termijn kunt u inzetten voor nieuwe investeringen.

• Continue inkomstenbron

Bij het financieren van beleggingspanden heeft u, met de aankoop van de juiste objecten, iedere maand een positieve inkomstenstroom. Als de inkomsten meer opleveren dan de maandelijkse hypotheek kosten, behaalt u iedere maand winst op de verhuur van uw beleggingspand.

 

Hoe kunt u het beste in beleggingsvastgoed financieren?

U bent geïnteresseerd in het beleggen in vastgoed, maar vraagt zich af welke stappen u moet zetten om uw beleggingspand te financieren. Met deze handige adviezen helpen we u op weg in de wereld van beleggingen financieren. Welk soort beleggingsvastgoed zoekt u bijvoorbeeld om in te investeren en hoeveel eigen geld heeft u bij het beleggingspand nodig?

 

Welk type beleggingsvastgoed financieren?

Investeren in beleggingsvastgoed brengt een pakket aan vraagstukken met zich mee. Niet alleen de locatie van het commercieel vastgoed speelt een rol bij de keuze voor het financieren van belegginsvastgoed, maar ook de manier waarop u met het zakelijk vastgoed om wilt gaan. Wilt u zelf van A tot Z de touwtjes in handen houden als het gaat om het selecteren van nieuwe huurders, het onderhoud of de gevolgen van niet-betalende huurders? Of zoekt u een passieve belegging in vastgoed waarbij u van gegarandeerde huuropbrengsten geniet door middel van een verhuurgarantie?

 

Hands-on beleggingsvastgoed financieren

Wanneer u kiest voor hands-on beleggingsvastgoed, dan houdt u zelf het beheer en onderhoud van het pand in handen. Deze actieve vorm van een vastgoedbelegging financieren brengt diverse voor- en nadelen met zich mee:

 

Voordelen hands-on beleggingsvastgoed financieren

Als u er zelf voor kiest om actief te zijn in beleggingsvastgoed, bent u als huisbaas voortdurend op de hoogte van wat de huurders nodig hebben voor optimaal huurgenot. U bekijkt welke onderhoudsklussen gedaan moeten worden, zowel aan de binnen- als buitenkant van het pand. U krijgt al snel een persoonlijke band met uw huurders, wat ertoe kan leiden dat uw huurders het beleggingsvastgoed respectvoller en zorgvuldiger behandelen. Hierdoor is het minder snel nodig om bijvoorbeeld meubels of een keuken te vervangen. Verder kan een uitstekende persoonlijke relatie met uw huurder ervoor zorgen dat de huurder voor een langere periode het beleggingsvastgoed blijft huren.

 

Nadelen hands-on beleggingsvastgoed financieren

Als actieve verhuurder van een beleggingspand bent u veel tijd kwijt aan het vervullen van uw taak. U verzorgt het beleggingspand, dient te alle tijden beschikbaar te zijn voor uw huurders, moet reparaties uitvoeren en achterstallige betalingen najagen. U dient reparaties aan het verhuurvastgoed snel te herstellen of vervangen, waardoor u ofwel zelf klusvaardigheden moet hebben, ofwel professionele vakmensen tot uw beschikking dient te hebben waarop u binnen een redelijke termijn kunt rekenen. Bovendien moet u zich houden aan de wettelijke vereisten van het verhuren van vastgoed, anders loopt u het risico op niet-betaling van huur of juridische procedures.

 

Hands-off beleggingsvastgoed financieren

Wanneer u gaat financieren in beleggingsvastgoed, wilt u wel betrokken zijn bij uw project, maar niet al uw tijd hieraan besteden. Het inschakelen van een vastgoedbeheerbedrijf is in dat geval een goede keuze, aangezien zij het beheer van het verhuurobject voor u overnemen.

 

Voordelen hands-off beleggingsvastgoed financieren

Met hands-off beleggingsvastgoed bent u niet verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen van het verhuur. Het vastgoedbeheerbedrijf verzorgt het aantrekken van nieuwe huurders, int iedere maand de huur en lost kwesties op die te maken hebben met het verhuurde object. Zo kunt u zich als belegger richten op uw kerntaken en heeft u geen last van de rompslomp van het operationele beheer van het vastgoed. Het beheerbedrijf regelt opknapbeurten en reparaties waardoor uw vastgoed voortdurend in goede staat verkeert, en werkt samen met lokale vakmensen voor betrouwbaar onderhoud. Vastgoedbeheerbedrijven zijn doorgaans in allerlei sectoren te vinden, zoals bij sociale woningen, serviceflats, parkeergarages, studentenkamers, hotels, recreatievastgoed en residentieel vastgoed. Passief beleggingsvastgoed financieren is de ideale strategie voor mensen die niet zelf de behoefte hebben om de handen uit de mouwen te steken, maar wel graag profiteren van het rendement. Zeker als u meerdere grote projecten tot uw beschikking heeft of investeert in beleggingsvastgoed dat zich niet vlakbij uw woning bevindt, is hands-off beleggingsvastgoed een goede keuze.

 

Nadelen hands-off beleggingsvastgoed financieren

Als u een vastgoedbeheerbedrijf inschakelt bij het investeren in beleggingsvastgoed, brengt dit bedrijf een percentage van uw huuropbrengsten in rekening voor hun dienstverlening. Het is daarom van belang om een goed contract af te sluiten met het beheerbedrijf, zodat u optimaal profiteert van de winsten. Controleer bijvoorbeeld of de kosten inclusief huur- en verzekeringskosten voor uw beleggingspand zijn. Het gaat er hierbij om dat u let op het netto rendement voor de belastingen. Ga hierbij ook na of het beheerbedrijf betrouwbaar is en de juiste expertise heeft. U wilt immers niet achteraf voor nare verrassingen komen te staan.

 

Verschillende soorten verhuurgaranties

Wanneer u kiest voor hands-off beleggingsvastgoed, dan heeft u de keuze uit meerdere soorten verhuurgaranties. Hierbij zijn drie verschillende soorten garanties op de markt beschikbaar:

 

De verhuurservice zonder zorgen

Bij deze vorm van verhuurgarantie gaat het in feite om de services van een erkende rentmeester. Deze zal ervoor zorgen dat de verhuurinkomsten maximaal zijn tegen een bepaald tarief, oftewel de verhuurcommissie genoemd. U hoeft zich als belegger geen zorgen te maken voor de verhuur van het pand. Er is echter geen garantie dat het pand daadwerkelijk wordt verhuurd en er een bepaald rendement aanwezig is.

 

Verhuurgarantie door bouwpromotor

Bouwpromotoren bieden naast een zorgeloze verhuurservice in sommige gevallen een verhuurgarantie aan. Bij deze verhuurgarantie ontvangt u over een periode van bijvoorbeeld één tot tien jaar gegarandeerd een zekere hoeveelheid huurinkomsten van het beleggingspand. Het maakt hierbij niet uit of er leegstand is of er wanbetalers zijn. Deze zorgen zijn voor de bouwpromotor, u heeft hier niet mee te maken. Hoewel dit zeer aantrekkelijk lijkt, raden wij u aan om de kredietwaardigheid van de bouwpromotor te onderzoeken. Bekijk onder meer de resultaatrekeningen en financiële gegevens van de bouwpromotor voor meer informatie.

 

Verhuurgarantie van de overheid

Niet alleen bouwpromotors geven een verhuurgarantie af; in sommige gevallen bestaat de mogelijkheid dat de overheid een verhuurgarantie verleent op een bepaald beleggingsproject. Doordat u een overeenkomst maakt met de overheid, heeft u een betere garantie dat de inkomsten daadwerkelijk voldaan worden. U krijgt wellicht te maken met een lagere huurprijs dan bij de reguliere huurdersmarkt, maar bent wel verzekerd van een vast inkomen. Bovendien zijn er soms subsidies beschikbaar waardoor u een aardig rendement ontvangt. U kunt bovendien vaak investeren in volledig eigendom zonder opstal of erfpacht. Deze vorm van financieren van beleggingsvastgoed is dan ook een uitstekende keuze als u bijvoorbeeld betrouwbaar passieve pensioeninkomsten wilt garanderen.

 

De locatie van het beleggingsvastgoed

Wanneer u heeft vastgesteld in wat voor soort beleggingsvastgoed u wilt investeren, neemt u de tijd om de markt goed te onderzoeken. Welke panden bevinden zich op een locatie die voor u interessant is? Belangrijk is het hierbij om te letten op de vermogensaangroei voor een langere periode. Kiest u bijvoorbeeld voor een verhuurpand in een buitenwijk, kleiner dorp of een regionale streek? Deze verhuurpanden zijn in feite minder interessant dan zogeheten centrumlocaties. De juiste infrastructuur of publieke voorzieningen ontbreken veelal, zoals winkels, dienstverleners en winkelcentra. Dit leidt tot minder werkgelegenheid en daardoor minder huurders. Door het gebied waarin u wilt beleggen te onderzoeken, te spreken met lokale makelaars en uw eigen financiering te analyseren, bent u ervan verzekerd dat u uw ambities in praktijk kunt waarmaken.

 

Houd rekening met speciale eigendomsstructuren bij beleggingsvastgoed financieren

Wanneer u gaat investeren in beleggingsvastgoed, geldt als vuistregel dat u de volledige eigendom wilt verwerven. Alleen op deze manier verwerft u de complete opbrengst van de vastgoedbelegging. Op de vastgoedmarkt zijn namelijk diverse projectontwikkelaars aanwezig die vastgoed aanbieden met een opstalrecht- of erfpachtconstructie. Bij deze constructies moet u niet alleen ieder jaar kosten afdragen voor het gebruik van de grond, maar heeft u ook minder rechten over wat er wel of niet mag plaatsvinden op de aangekochte grond.

 

Hoe ga ik het beleggingsvastgoed financieren?

U heeft nu voor ogen in wat voor soort beleggingsvastgoed u wilt gaan investeren. Op welke manier zet u het beste financiële plan neer om zo goed mogelijk in het vastgoed te investeren? Door uw plan creatief en doordacht te onderbouwen, heeft u al snel de juiste financiële middelen binnen handbereik. Met deze adviezen zorgt u voor optimale financiering van uw beleggingsvastgoed.

 

Hoeveel eigen geld in beleggingspand steken?

Door voldoende eigen middelen toe te passen in de financiering van een beleggingspand, openen sneller de deuren van kredietverstrekkers. Over het algemeen geldt dat hoe meer geld u zelf inbrengt, des te sneller u een hypotheek zult afsluiten. Gemiddeld betekent dit dat u ten minste 30 tot 35 procent van de aankoopsom zelf dient te overleggen om tot een overeenkomst met een kredietverstrekker te komen. U heeft hierbij dus wel genoeg eigen geld nodig, wat u snel kunt aanwenden voor de financiering van het beleggingspand. Bent u van plan om meer dan 35 procent aan eigen geld in het beleggingspand te investeren? Veelal geldt dat u dan een betere rentevoet ontvangt. U krijgt als het ware een beloning voor het hoge bedrag aan inbreng in de investering. Zorg echter dat u niet teveel geld inbrengt in het beleggingspand. Hoe meer eigen geld u in het beleggingspand investeert, des te groter het risico is als er iets misgaat. Daarnaast is uw financiële hefboomeffect minder sterk bij een hoog bedrag aan eigen inbreng. Verder is bij een onsuccesvolle investering de kredietverstrekker bevoorrecht schuldeiser. Bij een (gedwongen) verkoop gaan de rechten van de kredietverstrekker boven uw eigen inbreng. Creëer daarom een goede balans tussen uw eigen inbreng en de financiering met de kredietverstrekker.

 

Zorg dat u een sterke kredietnemer bent

Bij het financieren van beleggingsvastgoed spelen, naast de volledige waarde van het commercieel vastgoed en uw eigen inbreng, meerdere facetten een rol. Een van de essentiële factoren is uw eigen kredietwaardigheid. Zorg er daarom voor dat u voor het aangaan van een nieuwe financiering, eerst uw financiën op orde brengt. Zijn er openstaande schulden en bevindt u zich bijvoorbeeld op een zwarte lijst, dan heeft u minder aantrekkelijke rentevoeten tot uw beschikking. U kunt deze betalingen dan ook het beste alsnog uitvoeren om tot een betere positie te komen. Ook zijn uw eigen liquide middelen een belangrijke factor. Over het algemeen vragen kredietverstrekkers een zekere cashreserve van u, zodat zij ervan verzekerd zijn dat u een buffer van bijvoorbeeld zes maanden heeft om uw kosten te kunnen betalen. Wanneer u over diverse beleggingspanden beschikt, gaan kredietverstrekkers ervan uit dat u bij ieder eigendom over een bepaalde cashreserve beschikt. Zo komt u niet direct in aanzienlijke geldproblemen wanneer er leegstand aanwezig is bij een beleggingspand.

 

Sluit de beste financiering voor het beleggingsvastgoed af

Wanneer u op zoek gaat naar kredietverstrekkers voor het financieren van beleggingsvastgoed, is het verstandig om uw opties te vergelijken. U kunt uiteraard kiezen voor een grote bank, maar een kleinere lokale speler kan beter inspelen op uw wensen dan een nationale financiële organisatie. OIMIO is bijvoorbeeld een relatief jonge speler op de vastgoedmarkt en investeert in persoonlijke klantrelaties. Hierdoor hebben wij korte doorlooptijden, zijn wij flexibel en kennen we uw lokale sector beter. Ons team van ervaren experts heeft toegang tot een uitgebreid netwerk, waardoor wij voor u de beste deal kunnen neerzetten.

 

Seller financing voor het financieren van beleggingsvastgoed

In het verleden kwam het niet vaak voor dat een potentiële koper vroeg om financiering van het beleggingsvastgoed aan de huidige verkoper. Dit fenomeen noemen we ook wel seller financing. Doordat kredietverstrekkers echter steeds striktere regels hanteren (zeker ook vanuit Europese wetgeving), heeft deze alternatieve wijze van financiering van beleggingsvastgoed een aardige groei doorgemaakt. Zorg er bij deze vorm van financiering echter wel voor dat u uw financiële en strategische plan tot in de details uitwerkt. U dient helder te communiceren aan de verkoper hoe u de financiering voor ogen heeft en welke voorwaarden er gelden. De huidige verkoper ontvangt het beleggingsvastgoed als onderpand, en zal daarom interesse hebben in een seller financing deal waarbij u iedere maand kapitaal aflost en een bepaald rentepercentage als vergoeding betaalt.

 

Zorg voor creativiteit bij belegging financieren

Geen enkele financiering is een gegeven. Wanneer u een plan voor ogen heeft, dient u hier zelf achteraan te gaan en het succes af te dwingen. Uiteraard kan OIMIO u hierin adviseren om een zo goed mogelijke strategie op te stellen. Zoekt u een vastgoedbelegging met een korte terugverdientermijn, uitstekend rendement en hoge winst bij verkoop, dan heeft u creativiteit nodig om het plan succesvol te laten worden. Lukt het niet om de financiering via de reguliere paden rond te krijgen, dan kunt u denken aan alternatieve financieringsvormen als crowdfunding of privé investeerders in vastgoed. Ook kunt u vastgoed financieren met overwaarde of het kapitaal dat u heeft gespaard in groepsverzekeringen, levensverzekeringen of pensioenspaarplan aanwenden. Zelfs aandelen of obligaties zijn geschikt als onderpand. Deze manier van financiering wordt ook wel een Lombardkrediet genoemd. Als u weinig of geen ervaring heeft en nog geen succesvolle beleggingen op uw naam heeft staan, moet u bereid zijn om met creativiteit en kennis anderen te overtuigen van het realiseren van uw plannen.

 

Richt uw aandacht op de inkomende kasstromen

Wanneer u investeert in beleggingsvastgoed, is het van belang uw focus te richten op de feiten. Richt uw aandacht op de huuropbrengsten van het pand om het jaarlijkse rendement van uw eigendom te onderzoeken. Sommige beleggers houden zich bezig met de eventuele meerwaarde van het pand bij een eventuele verkoop van het pand. Deze meerwaarde is echter altijd speculatief. Door ervoor te zorgen dat de inkomsten van de verhuur groter zijn dan de maandelijkse lasten van het krediet, heeft u altijd een positieve cashflow. Dit leidt tot een gezonde financiële situatie van uw belegging.

 

Gespreid uw beleggingen financieren

Als u van plan bent om beleggingsvastgoed te financieren, is het geen aanrader om al uw geld in één specifieke belegging te stoppen. Door uw eigen middelen in meerdere vormen van vastgoed te beleggen, spreidt u de risico´s voor het geval er onverhoopt iets misgaat. Enkel als u een ervaren ondernemer bent met veel kennis van de markt, raden wij u aan om in één soort belegging te investeren.

 

Evalueer de financiering in het beleggingsvastgoed regelmatig

Wanneer u de financiering in het beleggingsvastgoed eenmaal hebt gedaan, betekent dit niet dat u er nooit meer naar om hoeft te kijken. Een dergelijke belegging vraagt om tijd en inspanning, zodat u voortdurend de juiste stappen maakt. Samen met onze beleggingsexperts kijkt u bijvoorbeeld ten minste eenmaal per jaar of uw investeringen aanpassingen behoeven. Met een professionele aanpak geven wij een helder overzicht van uw situatie, aangezien het voorkomt dat beleggers zich emotioneel hechten aan hun vastgoedportefeuille. Een objectief standpunt geeft een heldere blik op uw investeringen, zodat u de juiste beslissingen maakt.

 

Pensioeninkomen opbouwen met beleggingsvastgoed financieren

Een van de voornaamste redenen om in beleggingsvastgoed te investeren is het opbouwen van een pensioeninkomen. Met de lange termijn investering bent u namelijk voortdurend verzekerd van een stroom aan inkomsten die uit het beleggingsvastgoed ontstaan. Naast waardevermeerdering van het beleggingspand krijgt u namelijk iedere maand huurinkomsten op uw rekening gestort. Gepensioneerden zijn op zoek naar deze garantie voor als zij niet meer werken. Door de indexering bent u er bovendien van verzekerd dat de huurinkomsten rekening houden met de inflatie. Als u na verloop van tijd besluit om het beleggingsvastgoed te verkopen, beschikt u over een groter eigen vermogen. Hiermee kunt u zelfs overgaan tot een nieuwe investering in beleggingsvastgoed voor nog meer rendement. Om ervoor te zorgen dat u zich op uw oude dag niet hoeft bezig te houden met de huurders, schakelt u een vastgoedbeheerbedrijf in. Zo profiteert u van passief inkomen zonder hiervoor veel moeite te hoeven doen.

 

OIMIO geeft advies bij beleggingsvastgoed financieren

OIMIO begrijpt als geen ander wat er op u afkomt bij het investeren in beleggingsvastgoed. Ons team bestaat uit gepassioneerde experts die het onderste uit de kan proberen te halen om u een zo goed mogelijke deal voor te zetten. Samen met u onderzoeken we uw financieel en strategisch plan, vinden we de beste kansen en zorgen we voor een succesvolle samenwerking. Wellicht komt u op ideeën waar u op voorhand niet eens aan gedacht had. Doordat wij snelle doorlooptijden hanteren en altijd bereikbaar zijn, weet u direct waar u aan toe bent. Wij zijn werkzaam in heel Nederland. Van kantoorpanden in de Randstad tot beleggingspanden in Maastricht en Groningen. Wij kijken samen met u naar de beste methode om uw beleggingsvastgoed te financieren. Bent u benieuwd hoe u uw beleggingsvastgoed of bedrijfsvastgoed kunt financieren of hoe een kortlopende vastgoedfinanciering in zijn werk gaat? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie of doe direct een financieringsaanvraag via onze website.Vraag vrijblijvend hypotheek voor financieren in een beleggingspand

Overweegt u om te investeren in een beleggingspand, maar weet u niet zeker of dit haalbaar is? Het team van ervaren en gepassioneerde experts van OIMIO.nl staat voor u klaar om u te adviseren over een hypotheek voor een beleggingspand. Wij werken met snelle doorlooptijden, waardoor u direct weet waar u aan toe bent. Bovendien hanteren wij een persoonlijke aanpak, waarbij onze relatiemanagers altijd bereikbaar zijn om u van advies te voorzien. Vaak is er meer mogelijk dan u voor ogen had. Doe direct een financieringsaanvraag via onze website.

 

Een initiatief van NIBC Bank

© Oimio 2023