Financieringsaanvraag
Financieringsaanvraag

Bedrijfsvastgoed financieren

Snel duidelijkheid

Korte doorlooptijden

Persoonlijke aanpak

Architecture Financiering General

OIMIO.nl voor bedrijfsvastgoed financieren

Overweegt u om een kantoorpand aan te schaffen voor uw onderneming? Het kopen van vastgoed voor uw bedrijf is een aantrekkelijke optie als u niet langer een bedrijfsruimte wilt huren en extra inkomsten met het bedrijfsvastgoed wilt aanboren. Doordat de tarieven voor vastgoed kunnen oplopen, is het in veel situaties nodig om het bedrijfsvastgoed te financieren. Hoe pakt u dit het beste aan? OIMIO.nl geeft u deskundig advies over zakelijk vastgoed financieren.

Bedrijfsvastgoed kopen biedt talrijke voordelen

Op het moment dat u een bedrijfsruimte koopt, profiteert u van diverse voordelen. Zo bouwt u over een langere periode meer vermogen op vanwege de waardestijging van het kantoorpand. Bovendien zijn de maandlasten veelal lager dan op het moment dat u de ruimte huurt. Doordat u daarnaast het eigendom heeft van het bedrijfspand, kunt u het pand volledig naar eigen wens inrichten of verbouwen. Er is tenslotte geen verhuurder die bepaalde voorwaarden stelt. De bedrijfsfinanciering van vastgoed verloopt echter anders dan de particuliere financiering.

De beste wijze om bedrijfsvastgoed te financieren

Voor de bedrijfsfinanciering van vastgoed vraagt u een hypotheek aan bij de bank. Bij deze zakelijke hypotheek heeft u de keuze uit een annuïteiten, lineaire en aflossingsvrije hypotheek. De lineaire hypotheek wordt hierbij het meest afgesloten. In deze situatie draagt u iedere maand een identiek bedrag van de hypotheek af, zodat het rentebedrag continu vermindert. Hierdoor verlagen uw maandlasten voortdurend.

Een onderbouwd bedrijfs- en financieel plan voor bedrijfsvastgoed financieren

Om in aanmerking te komen voor een zakelijke hypotheek heeft u een zorgvuldig onderbouwd financieel plan en bedrijfsplan nodig. Als beginnende ondernemer overlegt u een uitgebreid plan waarin u aangeeft hoe u uw onderneming voor ogen heeft en op welke wijze uw bedrijf rendabel is. Veelal is een priv├ębegroting hierbij ook noodzakelijk. Bestaat uw bedrijf al een tijd? In dat geval onderbouwt u de doelen die u met uw bedrijf heeft, toont u de jaarcijfers en geeft u aan wat de te verwachte ontwikkeling is.

Eigen inbreng bij bedrijfsvastgoed financieren

Wanneer u een zakelijke hypotheek wilt afsluiten, ontvangt u vaak een bedrag tot ongeveer 60 procent van de waarde die het bedrijfspand heeft. Dit houdt in dat u de overige 40 procent zelf moet inbrengen met eigen middelen. Heeft u meer vermogen om uw bedrijfsfinanciering voor het vastgoed mee te betalen? In dat geval sluit u een lagere hypotheek met lagere maandlasten af.

Meer weten over zakelijk vastgoed financieren?

Wilt u meer informatie over het financieren van bedrijfsvastgoed? Of heeft u vragen over de financiering van residentieel vastgoed, beleggingsvastgoed of recreatief vastgoed? Ontvang vrijblijvend meer informatie en uitleg over onze werkwijze. Neem direct contact op via de website en bekijk wat de mogelijkheden voor uw bedrijfsruimte zijn.

Een initiatief van NIBC Bank

© Oimio 2023