Financieringsaanvraag
Financieringsaanvraag

Bedrijfspand financieren

Snel duidelijkheid

Korte doorlooptijden

Persoonlijke aanpak

Architecture Financiering General

Uw bedrijfspand financieren met OIMIO.nl

Zoekt u een nieuw bedrijfspand om als belegger in te investeren voor de verhuur? Dan kan het aantrekkelijk zijn om een deel van de aankoopsom te financieren. Bijvoorbeeld met een financiering van OIMIO. Een goed bedrijfspand moet aan verschillende eisen voldoen. Zo creëert een functioneel en fraai kantoor meer productiviteit, minder ziekteverzuim en optimaal werkgeluk onder medewerkers. Bovendien straalt een net bedrijfspand naar cliënten en bezoekers een goed visitekaartje uit. Welk bedrijfspand is echter geschikt om te financieren ter verhuur? OIMIO.nl ondersteunt u bij het financieren van een bedrijfspand. Benieuwd naar de mogelijkheden om een bedrijfspand te financieren? Doe direct een financieringsaanvraag via de website.

Een bedrijfspand financieren als waardevolle investering

Het investeren in een bedrijfspand kan een aantrekkelijke investering van uw vermogen opleveren. Met het investeren in commercieel vastgoed, waaronder bedrijfspanden, kunt u een hoger rendement behalen dan momenteel mogelijk is met een spaarrekening. Daarnaast is een bedrijfspand een tastbare investering, die bestendig is tegen de inflatie.

Financiering van een bedrijfspand bij een bank

Commercieel vastgoed financieren verloopt in veel gevallen bij de huisbank. OIMIO ondersteunt u als bank ook graag bij het financieren van uw commercieel vastgoed, maar hanteert hierbij wel strikte regels. Zo geldt vanuit Europese regelgeving dat een bank over reserves moet beschikken voor het geld dat hij verstrekt. Ook dient de vastgoedportefeuille van de bank aan strikte normen te voldoen. Banken financieren bedrijfspanden nog wel, maar verkiezen daarbij het liefst grote hypotheken van vele miljoenen boven een bedrijfspand van enkele tonnen. Dit is namelijk voor de bank onrendabel, tenzij u als cliënt aanvullende diensten afneemt en de risico´s minimaal zijn. In de meeste gevallen lukt het om een hypotheek tot maximaal 65 procent van het bedrijfspand te financieren bij een bank. In sommige situaties kunt u met een stapel- of combinatiefinanciering nog extra geld lenen. U dient daarom te beschikken over eigen geld. Verder kunt u zakelijke financieringen afsluiten op machines, debiteuren of andere waardevolle bezittingen binnen uw onderneming die u als onderpand gebruikt. Sommige geldverstrekkers bieden de mogelijkheid om een hypotheek af te sluiten bij aantrekkende bedrijfscijfers.

Bankvrij een bedrijfspand financieren

De afgelopen jaren heeft alternatieve financiering van vastgoed een vlucht genomen. Dit is een optie als u van plan bent een klein bedrijfspand te financieren, om vervolgens ter verhuur aan te bieden. Voor het overige deel heeft u eigen vermogen nodig. OIMIO.nl biedt geen alternatieve financiering van vastgoed aan. Bij deze alternatieve vorm van een bedrijfspand financieren dient u vrijwel altijd een gedeelte uit eigen zak te betalen. Bovendien moet u rekening houden met hogere onkosten. Vijf alternatieve financieringsvormen voor het financieren van een bedrijfspand zijn crowdfunding, leasing, Qredits, business angels en familie en vrienden. In vergelijking met commercieel vastgoed financieren bij een bank is veelal de looptijd korter. Een hypotheek bij een bank sluit u voor een langere periode af, terwijl de alternatieve financieringsvormen voor zakelijk vastgoed financieren een kortere looptijd hebben. Ook bij alternatieve vormen van financiering geldt vaak dat u maximaal 65 procent van het aankoopbedrag kunt ontvangen.

Crowdfunding

Als u een bedrijfspand wilt financieren met crowdfunding, vraagt u uw mensen om via een (online) platform in uw bedrijfspand te investeren. In totaal kunt u door middel van crowdfunding een bedrag van 2,5 miljoen euro bij elkaar verzamelen. Verschillende crowdfundingplatforms bieden vastgoedfinanciering, waarbij sommige gespecialiseerd zijn in specifieke bedragen, werkkapitaal en bedrijfsmiddelen. Ook bestaan er specifieke crowdfundingplatforms voor sectoren, zoals de horecabranche.

Qredits

Qredits levert als Nederlandse organisatie een microkrediet tussen de 50.000 en 250.000 euro. Startende en bestaande ondernemers die niet bij een reguliere bank een hypotheek kunnen verkrijgen, krijgen bij hen een kans om hun bedrijfspand te financieren. Het krediet is met name bedoeld voor een bedrijfspand dat u voor uw eigen onderneming gebruikt, niet voor beleggingspanden financieren.

Leasing

In plaats van direct een bedrijfspand te kopen als investering, kunt u er ook voor kiezen om een sale en leaseback aan te gaan met een investeringsmaatschappij. Het bedrijfspand waarin u investeert wordt aan de maatschappij verkocht. U leased het pand vervolgens terug. Als u niet in de gelegenheid bent om in één keer het bedrijfspand aan te schaffen, kan dit een interessante optie zijn. Voor leasen van equipment kunt u bijvoorbeeld terecht bij BEEQUIP.

Business angels

Een business angel is een ondernemer die vanuit zakelijk oogpunt in innovatieve ondernemingen investeert, met name in de start- en groeifase van een bedrijf. Aangezien deze persoon zelf ook ondernemer is (geweest), kan de business angels u bovendien voorzien van kennis, ervaring en zijn of haar uitgebreide netwerk voor de verdere groei van uw bedrijf. Het geld dat de business angels investeert kunt u ook gebruiken voor bijvoorbeeld het investeren in werkkapitaal en bedrijfsmiddelen. Business angels kiezen met name bedrijven die binnen enkele jaren een grote winst en omzet behalen. Bovendien kiezen investeerders veelal ondernemingen uit de eigen regio.

Familie en vrienden

Een onderhandse lening afsluiten met vrienden of familie voor een bedrijfspand financieren is ook een mogelijkheid. Zorg er hierbij voor dat u rekening houdt met de voor- en nadelen, en leg de afspraken helder en transparant vast voor beide partijen. Zo vergroot u de kans dat de relatie tussen u beiden comfortabel blijft.

OIMIO.nl ondersteunt u bij het financieren van uw bedrijfspand

Hulp inschakelen van een professional vergroot uw kansen op het financieren van commercieel vastgoed. Met een ervaren adviseur en correcte financiële onderbouwing helpen wij u op weg met uw financieringsaanvraag. Wij bieden snel duidelijkheid over hoeveel u kunt lenen en tegen welke voorwaarden. Zo weet u meteen waar u aan toe bent op dit moment en in de toekomst. Met onze persoonlijke aanpak laten wij u zien welke opties bij uw bedrijfsdoelen passen. Zo beschikt u over de financiering die bij uw behoefte past. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag meteen een financieringsaanvraag aan via de website.

Een initiatief van NIBC Bank

© Oimio 2023