Financieringsaanvraag
Financieringsaanvraag

Alternatieve financiering vastgoed

Snel duidelijkheid

Korte doorlooptijden

Persoonlijke aanpak

Architecture Financiering General

Alternatieve financiering voor vastgoed regelt u bij OIMIO.nl

Als u het plan heeft om uw onderneming te laten groeien, denkt u bij het verkrijgen van een lening wellicht in eerste instantie aan een bank als kredietverstrekker. OIMIO.nl vormt als onderdeel van NIBC een uitstekende manier om financiering te regelen voor uw commercieel vastgoed. Er bestaan echter ook alternatieve vormen van financiering van vastgoed. OIMIO.nl biedt zelf geen vormen van alternatieve financiering voor vastgoed aan, maar we zetten in dit artikel de verschillende vormen op een rij.

Wat is alternatieve financiering voor vastgoed?

Om een bedrijfspand te financieren, zoals een kantoorvilla, winkelpand of logistiek bedrijf, heeft u mogelijk zelf niet voldoende aan uw eigen vermogen. Door gebruik te maken van alternatieve financiering voor vastgoed met een bank als OIMIO kunt u alsnog uw dromen realiseren om uw zakelijk vastgoed te financieren. Ook zijn er andere vormen van financiering mogelijk dan bij een bank. De afgelopen periode zijn er dankzij technologische vooruitgang steeds meer vormen van alternatieve financiering voor vastgoed ontstaan.

Aantrekkelijk voordelen van financieren in zakelijk vastgoed

Investeren in commercieel vastgoed is de laatste jaren aan een enorme opmars bezig. Dit heeft te maken met de verscheidene voordelen ten opzichte van sparen of beleggen in de aandelenmarkt. Zo heeft u bij beleggen in zakelijk vastgoed mogelijk een compensatie voor de hoge inflatie, zoals bij een spaarrekening wel het geval is. De huuropbrengsten zijn namelijk veelal gekoppeld aan de inflatie, waardoor uw opbrengsten mee stijden met de inflatie. Ook heeft u met beleggen in commercieel vastgoed minder te maken met de wispelturigheid van de beurs. U investeert in stenen gebouwen, die na verloop van tijd mogelijk in waarde stijgen. Bovendien ontvangt u iedere maand huurinkomsten. Deze opbrengsten kunt u inzetten om nieuwe investeringen te doen.

Vormen van alternatieve financiering voor vastgoed

Binnen de alternatieve financiering voor uw commercieel vastgoed heeft u de keuze uit talrijke mogelijkheden. We zetten een aantal belangrijke soorten alternatieve financiering op een rij:

Investeerders voor alternatieve financiering vastgoed

Wellicht de bekendste methode van alternatieve financiering van vastgoed is een overeenkomst sluiten met investeerders. In ruil voor een belang binnen uw onderneming ontvangt u een bedrag van de investeerder. Dit zorgt er ook voor dat de investeerder strategisch kan meepraten over de route die uw bedrijf aflegt.

Met crowdfunding uw vastgoed financieren

Een andere alternatieve financieringsvorm voor vastgoed is het inzetten van crowdfunding. Met crowdfunding heeft u niet te maken met één of een paar grote investeerders, maar wordt het krediet verstrekt door talrijke kleine individuen, ook wel de 'crowd' genoemd. Er zijn meerdere online crowdfunding platforms beschikbaar waarop het aantrekkelijk en eenvoudig is om alternatieve financiering voor uw vastgoed te starten.

Het leasen van uw vastgoed als alternatieve financiering

Bij leasing kunt u voor een maandelijks vast bedrag gebruik maken van uw vastgoed. U hoeft hierdoor niet in één keer een grote investering te doen voor de aankoop, maar behoudt dit kapitaal om in andere bedrijfsmiddelen te investeren. Wie op zoek is naar snelle liquiditeit verkoopt zijn eigen bedrijfsmiddelen en leased deze terug.

Factoring voor alternatieve financieringsvorm vastgoed

Bij factoring wordt het debiteurenbeheer overgelaten aan een bank of factoringsmaatschappij. Deze ondernemingen zorgen ervoor dat u het factuurbedrag ontvangt, zonder dat u zich druk hoeft te maken over te laat betalende debiteuren. Hierdoor heeft u nooit een gebrek aan liquiditeit.

Herfinanciering van uw vastgoed

Een andere methode om de liquiditeit binnen uw onderneming te verbeteren is door uw vastgoed te herfinancieren. Dit houdt in dat u de overwaarde van uw bedrijfspand opnieuw investeert in ofwel uw huidige beleggingspand, ofwel in nieuw commercieel vastgoed. Door de overwaarde slim toe te passen, kunt u uw vastgoedportefeuille optimaal laten groeien.

Subsidies, belastingvoordelen en overheidsregels

Ook voordelen die vanuit de overheid worden geregeld zijn een vorm van alternatieve financiering voor uw vastgoed. De vergoedingen worden immers niet door een bank verstrekt. U kunt hierbij denken aan een belastingvoordeel, financiering op basis van een subsidie of andere vormen van overheidsregelingen.

Vraag alternatieve financiering voor uw vastgoed aan bij OIMIO.nl

Met een uitgebreide ervaring op het gebied van alternatieve financiering van vastgoed kijken wij graag welke vorm van financiering het meest geschikt is voor uw situatie. Als alternatieve bank ten opzichte van grootbanken vinden wij voor u de beste oplossing voor maximale financiering. Doe vrijblijvend een financieringsaanvraag voor een alternatieve financiering van vastgoed op maat.

Een initiatief van NIBC Bank

© Oimio 2023